Assange har erbjudit sig att bli förhörd

Del 11 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

Julian Assange har enligt sin brittiske advokat Mark Stephens erbjudit sig att bli förhörd åtskilliga gånger. Först under de 40 dagar han stannade i Sverige och sen har han erbjudit sig att bli hörd på videolänk eller på svenska ambassaden i London. Svenska polisen säger nåt annat.

Häktningsbeslutet kommer dock att överklagas av Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig. Så långt det går. Först därefter kan väl förmodligen en eventuell internationell efterlysning gå ut. Allt annat verkar ju orimligt. Sen kan förstås en utlämning från Storbritannien förhalas länge.

Och så kan cirkusen fortsätta länge till. Cirkus Assange, ett av de underligaste rättsfall vi skådat i Sverige. Med många turer hit och dit. Det hela är mycket märkligt hanterat.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Beelzebjörn,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Series Navigation<< Julian Assange begärd häktadAssange-affären rullar vidare >>
Advertisements