Kortsiktig vinstjakt orsak till oljeolyckan i Mexikanska gulfen

Inte helt oväntat har den undersökningskommission som Barack Obama tillsatte för att undersöka oljeolyckan i mexikanska gulfen kommit fram till att grundorsaken till olyckan var kortsiktig vinstjakt. Dvs huvudanledningen till olyckan var jakten på snabba profiter och vinstmaximering. I detta fall i bolagen BP, Halliburton och Transocean. Men det är något som är inbyggt i hela det kapitalistiska systemet och som förvärras när detta system styrs av nyliberala regeringar och doktriner. För att inte sådant ska upprepas igen och igen krävs antingen en mer reglerad kapitalism eller ett helt annat sorts ekonomiskt system.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Kortsiktig vinstjakt orsak till oljeolyckan i Mexikanska gulfen”

Kommentarer är stängda.