Adonbolagen och olagliga spelmaskiner

Enligt polisen är många av de spelmaskiner som Adonbolagen ställer ut i olika butiker olagliga. Adonbolagen hävdar motsatsen med stöd av en hovrättsdom. Att det finns andra domar som innebär att maskinerna förklarats olagliga bryr sig Adonbolagen inte om.

Spelmaskiner är en mycket lönsam verksamhet på gränsen mellan olagligt och lagligt och lockar därför den organiserade brottsligheten. Bland de kända kriminella nätverken som kontrollerat spelmaskiner märks Hells Angels, Bandidos, OG och Naserligan. Det blir nämligen stora vinster med liten risk. Även utländska kriminella nätverk placerar ibland ut maskiner i Sverige.

Idag är Adonbolagen det ledande företaget (vid sidan av Svenska Spel som dock bara har lagliga spelmaskiner) i branschen och det är just deras spelmaskiner om förstörts vid en serie attacker mot gatukök och kiosker i Göteborg. Adonbolagen menar sig inte ha kännedom om varför deras maskiner utsatts för förstörelse.

Enligt uppgifter så samarbetade Adonbolagen tidigare med konkurrenten RK Company, ägt av Rade Kotur. Detta är något som Adonbolagens VD Tomas Blom idag förnekar. Men enligt TV-programmet Kaliber var samarbetet helt klart och Adonbolagens Kenny Nilsson och Rade Kotur satt bland annat i samma bolagsstyrelse i ett fall. I övrigt vill inte Tomas Blom uttala sig om företagets verksamhet eller om hur många maskiner de har utplacerade i Sverige.

Förutom Adonbolagen finns det även andra bolag på spelmaskinsmarknaden, däribland Abatic Automat AB, ett företag som tycks vara under avveckling (likvidation). Vidare BD Automater, Bjuvia Fritid, Cherryföretagen (Betsson, som väl mest har legal verksamhet), Falu Automater, K-Game, Nöjesmaskiner (Game-room), Paf med flera företag.

Intressant?
Borgarmedia: ArbB, SDS, LT, LTZ, Skånskan, SR1, 2, VT, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Adonbolagen och olagliga spelmaskiner”

Kommentarer inaktiverade.