Stopp för licensjakt på varg – bra!

Regeringen har beslutat att det blir stopp för licensjakt på varg. Det är bra, Det finns ingen anledning till att ha den kvar. Den är orimlig, den är mot EU:s regler och den behövs inte. Men regeringen har samtidigt utökat möjligheterna till skyddsjakt. Nu ska skyddsjakt mot hela vargflockar få bedrivas. Det tycker jag verkar helt olämpligt. Viss skyddsjakt behövs utan tvekan, men det bör vara i undantagsfall endast och inte mot hela flockar.

Men det finns ett annat problem som regeringen tar itu med, det är den illegala jakten på varg. Den kan säkerligen begränsas mer. Det finns ju ett beprövat sätt att bli av med obekväma anställda som går ut på att de sägs upp och sedan får söka jobb igen. Så skulle man kunna göra med jaktvapenlicenserna också. Ta område för område i sakta mak. Återkalla alla licenser där och låt folk söka igen. Vapen ska naturligtvis också lämnas in av alla som sägs upp. Om inte det görs kan man inte söka igen och vapeninnehavet blir då ett brott. Dessa brottslingar finns ju då i ett behändigt register, kan sökas upp, bli av med vapnen och lätt dömas. Det är naturligtvis ett mycket stort projekt så det får göras pö om pö och över lång tid. Men självklart kan man göra så. Och säkerligen försvinner en del mindre lämpliga jägare och vapeninnehavare då. Då kan man också bli av med all Breivik-vapen som finns därute. Lämpligtvis börjar man i Dalarna och/eller Värmland.

Det behövs enligt forskningen minst 1 000 vargar i Sverige för att vargstammens överlevnad ska vara långsiktigt tryggad. Därför är det bra att taket på 210 vargar också tas bort. Men ännu bättre vore om det fanns 2 000 vargar, men det kräver förmodligen också att varg tillåts i renbetesområdet.

Jag läser också i media att det finns mer vilt att jaga i de svenska markerna än nånsin. Ska man döma efter hut mycket vilt jag sett vid min sommarstuga i år så är det helt klart så.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

8 Svar på “Stopp för licensjakt på varg – bra!”

 1. Så socialisten har en sommarstuga, kanske aktier och fonder också? Tänk om ni också kunde respektera andras egendom lite så skulle du ha större förståelse för att fårägare inte vill ha varg. 

  1. En undersökning bland fårägare visar att en majoritet fårägare är positiva till varg. Den finns redovisad tidigare på min blogg och i en rad media. MIna kontakter med fårägare i Bohuslän tyder på samma sak. I övrig är din kommentar off-topic och delvis obegriplig.

   1. Håller med! Det är mest Stockholmare och andra storstadsbor som vill ha vargjakt. Vi på landsbygden vill ha varg. Andreas Carlgren kan hoppa i sjön tycker jag.

    1. Det där påståendet är väl tänkt som en provokation antar jag. Låter det ända vara kvar,d et är så jävla dumt. De flesta storstadsbor och svenskar överhuvudtaget vill ha mer varg i naturen.

 2. Det fanns, enligt regeringen och jägarna, tre tunga skäl för vargjakten: Det finns för många vargar – ca 200 st, de dödar jägarnas hundar, och de är inavlade. MEN jägarna är omkring en halv miljon, de vådaskjuter själva fler hundar än vad vargarna tar, och de har garanterat fler inavelsskador än vargarna. Om vi ska använda jägarnas argument så verkar det vara dags för en rejäl avskjutning.

 3. men vad i h-e, skall jag söka om licens och hela jäkla skiten, jag som bara jagar änder nere i flen och för det mesta håller till på en skjutbana och pangar lerduvor, det var det dummaste förslag jag någonsin hört.

Kommentarer är stängda.