Burenstam & Partners – familjerna Sunde och Douglas

Så här står det på Burenstam & Partners hemsida:

Burenstam & Partners etablerades 2004 med en affärsidé baserad på ett ökande behov av fristående finansiella tjänster hos förmögna privatpersoner, stiftelser och organisationer.

Det beskriver kortfattat vad  privatbanker, förmögenhetsförvaltare eller vad de kallar sig sysslar med. Burenstam & Partners ägs av de som är aktiva partners i firman och av det norska bolaget Formuesförvaltning. Det senare företaget förvaltar 33 miljarder NOK

I styrelsen för Burenstam & Partners sitter Ole Jacob Sunde, grundare av och huvudägare i Formuesforvaltning AS. Innan han grundade Formuesforvaltning år 2000 var han huvudägare i Industrifinans Forvaltning ASA mellan 1983 och 2000. Sunde sitter också i styrelsen för Schibsted ASA, ägaren av Aftonbladet och Svenska Dagbladet samt en rad norska tidningar. Delägare i Formuesförvaltning är också Øystein Bø och Trond Olav Eek. De är också styrelsemedlemmar i Burenstam & Partners. Svenska medlemmar i Burenstams styrelse är ett antal gamla finansveteraner, Jakob Palmstierna, tidigare på SEB och Nordea, numera i styrelsen för Loomis och  IFS med flera företag samt Bengt Rydén, tidigare chef för Stockholmsbörsen och SNS, numera med en mängd andra uppdrag i mindre företag.

En av de ledande i Burenstam & Partners är VD Mariana Burenstam Linder. Säkerligen är hon delägare och med tanke på namnet förmodligen en av grundarna till företaget. Hon sitter i styrelerna för fler bolag som ägs av familjen Douglas, exempelvis Latour och innan detta bolags fusion med syskonbolaget Säki också i det senare bolagets styrelse. Jacob Palmstiernas bror Fredrik Palmstierna har också en central roll i Douglas företagsimperium med en lång rad förtoendeuppdrag. Bland annat är han styrelseordförande i Latour. En viss koppling till en av de större finansfamiljerna finns alltså även här.

Formuesforvaltning har omkring 220 anställda och är Norges största företag i branschen. I styrelsen för företaget sitter Ole Jacob Sunde, Petter Neslein, Hans Aasnæs och Harald Mowinckle Troy.

Formueforvaltning och Burenstam är kapitalförvaltare som placerar i andras fonder. De tycks inte ha någar egna. De fungerar som rådgivare och förvaltare för rika. Så kallade ”family office”. Placerar pengar i private equity-fonder, hedgefonder och i annat.

Läs mer: E24, AV1, 2, 3, 4,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på “Burenstam & Partners – familjerna Sunde och Douglas”

Kommentarer är stängda.