Kartläggning av guldhandlare

SVT genomför en kartläggning av guldhandlarna på nätet. Handlare som i många fall inte är så seriösa och som tycks betala alldeles för låga priser för guld. Helt enkelt lura dem som säljer guld till dem. Jag har skrivit ett par inlägg om guldhandlare som förmodligen är ganska tveksamma. Det ena inlägget handlar om personerna i den så kallade Uppsalamaffian och det andra om familjen Clewehielm/Guteskiöld inklusive deras gemensamma satsning på guldhandel i bolaget SMS-guld.

SVT vill använda sig av allmänheten för att göra sin granskning. Ett sätt att slippa betala löner för journalister som gräver. Men också problematiskt då resultatet kanske inte alltid blir så bra. Privata hämndintressen och mycket annat kan spela in på vad folk väljer att kartlägga och får fram.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements