Idag kommer domen mot fascisten och terroristen Breivik

Anders Behring Breivik är den värste terrorist som slagit till i Norden. I likhet med vad de flesta andra terrorister i Norden varit är han högerextremist, fascist, islamofob. Det var det som motiverade hans sprängdåd i Oslo och hans massmord på Utøya. Därför är det lätt att förstå varför han gjorde det. Anledning till dådet, motiveringen var hans högerextrema ideologi. Han är inte ensam om sin ideologi. Därför kan vi få nya Breivik. Om inte högerextremism, rasism och fascism bekämpas.

Bästa sättet att bekämpa terrorism är att skapa ett så jämlikt samhälle som möjligt. Den nuvarande regeringen försöker istället skapa ett så ojämlikt samhälle som möjligt. Det skapar förutsättningar för mer högerextremism och rasism. Förutsättningar för fler högerextrema terrorister.

Idag kommer domen mot Breivik. Fängelse som tillräknelig är som jag ser det, det rimliga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Uppdaterat 10:44: 21 års fängelse och tillräknelig. En bra dom. En vettig dom. En rimlig dom.

Advertisements