Poliser som arbetar för kriminella gäng

Dagens Nyheter har publicerat en intressant artikel om hur kriminella nätverk och gäng medvetet går in för att värva poliser och polisstudenter för att bli informatörer. Att bli poliser som arbetar för kriminella gäng.

I ett långt reportage redogör de hur en kriminell person använt olika dejtingsajter för att värva flera kvinnliga poliser så att han kunnat ta del av hemlig information från polisen genom dessa personer. Genom att inleda kärleksförhållanden med kvinnorna får han dem att avslöja uppgifter om polisens verksamhet och vad de har för uppgifter om honom och hans gäng.

Den kvinnliga polisen i artikeln har avslöjat hemliga adresser för fiender till den man hon upplever att hon har ett kärleksförhållande med. Han har avslöjat polisinsatser så att de kriminella kunnat undvika dem och också vilka uppgifter polisen har om den förmodade pojkvännen och hans vänner. Den förmodade pojkvännen var i verkligheten gift och hade barn. Dessutom hade han förhållanden med flera andra kvinnliga poliser.  Så han hade tillgång till information från flera olika källor inom polisen.

Sånt här har förstå alltid förekommit men troligen sker det på ett mer organiserat sätt numera på grund av att de kriminella är bättre organiserade. Resultatet är att det finns många poliser som arbetar för kriminella gäng. Indirekt och direkt. Ovetande, naiva eller fullt medvetna om vad de gör. Förblindade av kärlek eller betalda. Korrupta. Även rättsväsendet har visat sig vara utsatt.

Läs mer:

Ett svar på “Poliser som arbetar för kriminella gäng”

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.