Peter Hepsø Rederi AS

Del 11 av 22 i serien Norska fiskeriföretag 2 - Pelagiskt

Peter Hepsø Rederi AS fyllde år 2007 90 år då företaget startade 1917. Då var det dock inget aktiebolag. Men det året beställde bröderna Peter Hepsø och Meier Hepsø sin första fiskekutter, ST 32O Hepsøy. Även de två yngre bröderna Tryggve Hepsø och Lars Hepsø började senare med fiske.

Idag ägs rederiet via holdingbolag av barnen till Torbjørn Hepsø. Rederiet äger snörpvads- och flyttrålsbåten ST 8 O Rav på 1 674 ton. Man bedriver pelagiskt fiske. Verksamheten leds av Audhild Hepsø.

En annan familj med samma efternamn, oklart om de är släkt eller inte, äger fiskebåten ST 1O Hepsøhav via bolaget Tine Kristin AS. Det är en kustfiskebåt på 391bruttoton som fiskar med snörpvad efter pelagisk fisk.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Series Navigation<< Dønna HavfiskeMælingen >>
Advertisements

One Reply to “Peter Hepsø Rederi AS”

Kommentarer inaktiverade.