Mord i Ekeby i Bjuvs kommun

Ekeby är en liten håla, en socken i Bjuvs kommun. En del av Ekeby utgörs av den gamla bruksorten Skromberga där stenkol och lera bröts i underjordiska gruvor fram till 1965. Därefter har lera fortsatt brytas i dagbrott, hur länge är oklar, men tillverkning av klinker och kakes bedrevs fram till 2008. På orten finns ett antal hyreshus.

På en parkering invid Bjerrings väg i Ekeby sköts idag en man ihjäl och en annan skottskadades. Det är ännu oklart vad det hela handlar om, om det är ett familjedrama eller uppgörelse bland kriminella.

Inte långt från Ekeby ligger Billesholm. I Billesholm ligger (låg?) Svensk Företagslansering AB, ett företag som varit centralt i en av Sveriges största fakturabedrägerihärvor. En härva med kopplingar till kriminella nätverk i Malmö. Det kanske är lite långsökt att denna härva skulle ha kopplingar till mordet i Ekeby, men man vet aldrig med skottlossningar och kriminella nätverk.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Ps. Det mesta tyder på att det handlar om organiserat kriminella.  Detta trots att männen enligt polisen inte var kända av dem sen tidigare. Mordet tycks ha varit väl förberett och mördaren kan ha väntat i dagar.

Advertisements