Guerilleros – Median Empire MC

Median Empire MC grundades i Köln år 2011 som en utbrytning ur Mongols MC. Namnet hänvisar till det mediska riket som föregick det persiska riket. Någor som  klubben uttrycker på det för mc-klubbar gängse högtravande machosättet. Många kurder anser att kurderna som folk härstammar fån mederna. MC-gänget har huvudsakligen kurdiska medlemmar.  Att kurder är medlemmar i olika enprocentmcgäng finns det också andra exempel på i Tyskland, exempelvis Miri-klanen i Bremen.

Idag har Median Empire MC flera Prospect Chapters i Tyskland, en fullvärdig avdelning i Dubai och dessutom en supportorganisation, Guerilleros. Guerilleros finns i Sverige och uppger själva att de har avdelningar i flera städer, däribland Göteborg och Trollhättan. Klubben är inte en större klubb. Inte i Tyskland och knappast heller i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements