JSC Vega NPP

Del 27 av 29 i serien Ryska fiskeriföretag

1990 startades fiskeriföretaget ZAO Vega NPP. VD och sannolikt också storägare i Vega är Boris Dmitrievich Kudrin. Företaget innehar cirka 2% av de ryska fiskekvoterna för torsk i Barents Hav. Företaget fiskar torskfisk som torsk och kolja med bottentrål och backor (långrev) såväl som pelagisk fisk med flyttrål. Andra fiskarter som fiskas är bland annat hälleflundra, uer (större kungsfisk), blåvitling, långa och havskatt.

Enligt ryska skeppsregistret äger bolaget 6 fiskebåtar och en kylbåt för fisktransporter. Fiskebåtarna är trålaren Persey-4 på 1 905 ton som ägnar sig åt pelagiskt fiske fter sill, lodda, blåvitling etc, trålarna Nerey på 796 ton och Tor på 823 ton samt backebåtarna Vega på 916 ton, Gemma på 909 ton och Tezey på 877 ton. Kylbåten är enligt registret Zodiac på 984 ton, men andra uppgifter tyder på att den båten inte finns längre.

Företaget har också deltagit i experimentellt fiske efter djuphavsfisk av olika slag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Series Navigation<< Vitalij Orlov – Magnus Roths kompanjonRoliz och NBAMR >>
Advertisements

One Reply to “JSC Vega NPP”

Kommentarer inaktiverade.