Mest läst på min blogg 2013: Brottslighet och finans

Det mest lästa på min blogg under 2013 är artiklar som handlar om finansfamiljer och företag och om gangstergäng och kriminalitet. Även enstaka inlägg om invandring och rasism har många läsare. Dagsaktuella kommentarer kan tillfälligt, en viss dag ha många läsare, men över tid vinner unikt material som läsare hittar via Google och andra sökningar. Det är material om brottslingar och om finansfamiljer.

10 mest lästa inlägg det senast året

Titel Visningar
Örnligan, Liam Norberg och Milan Sevo 29 543
Hur många invandrare finns det i Sverige? 8 207
Familjen i Borlänge 6 829
Det farligaste djuret i Sverige 6 655
Johan Segui, Hells Angels och Firman Boys 6 546
Fucked for Life – Tumba Lords 5 478
Fleming Broman och Sandhamnsligan 4 702
Södertäljeligan 4 241
Uppsalamaffian – från våldsbrott till ekonomiskt fiffel 4 153
Dragan Joksovic – krogkungen 3 912

Som synes är artikeln om Örnligan, Liam Norberg och Milan Sevo i absolut särklass. Det är en artikel där brott och kändisar figurerar. Sannolikt är det därför som den ligger i topp. Sökningar på kändisar är ju rätt vanligt.

Ingen artikel om finansfamiljer finns bland de tio mest lästa, men bland de 20 mest lästa finns följande tre artiklar om Sveriges elit och sedan turas finansfamiljer, brottslingar, en och annan artikel om djur och natur samt invandring om i topplistan.

Wallenbergs makt – familjen 3 619
Beck-Friis – näst största adliga markägare 3 492
Dynastier – familjen Sachs 3 233

Jag fortsätter skriva om finansfamiljer, makt och den svenska eliten. Både ur historiskt perspektiv (Jan Glete och Artur Attman är några av mina inspirationskällor) och ur ett maktperspektiv i CH Hermanssons anda. Det är inlägg jag ofta får berömmande mejl om och de har många, stabila och återkommande läsare. På ett sätt utgör de basen för min blogg ihop med historiska och nutida översikter kring kända brottslingar och kriminella grupperingar.

Utöver detta skriver jag också en hel del om fiske, socialpolitik, flyktingpolitik, invandring, den svenska vänstern. Sen två månader skriver jag dock om fiske, dvs yrkesfiske, på en separat blogg som heter Njord. Det har visat sig bli en mycket oväntad framgång med många fler läsare än förväntat och fler läsare än fiskeartiklar har haft på denna blogg. När det gäller flyktingpolitik är jag också skribent på Flyktingbloggen.

Jag skriver inte mycket om internationella frågor. Där kan jag istället hänvisa till mina bloggkamrater Röda Malmö och Kildén & Åsman. Sannolikt kommer jag framledes också att flytta ut bokrecensionerna, som framförallt skrivs av min bloggkollega Hans Norebrink, till en egen separat blogg. Eftersom den här bloggen redan nu är en av Sveriges största bokbloggar så är det väl sannolikt att också den nya bloggen kommer att bli det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements