Brottsliga poliser

Brottsliga poliser finns. Det finns brottsliga poliser av lite olika slag. Poliser som har problem med sig själva och misshandlar sina partners. Poliser som super för mycket och begår olika typer av brott. Poliser som begår övergrepp i tjänsten och misshandlar folk. Poliser som samarbetar med kriminella. Poliser som stjäl på arbetsplatsen, bevismaterial och knark. Poliser som säljer knark.

Alla dessa varianter av brottsliga poliser finns i Sverige. En sak har de flest av dem gemensamt förutom att de är poliser. Det är väldigt liten risk eller chans att de åker fast. En polis som misshandlade en man i Stockholm hade knappast kunnat fällas om inte ett bilbevis funnits. Det hade sannolikt blivit en nedlagd förundersökning.

Polisen

Grundproblemet med poliser brott är att de utreds av polisernas kollegor. Poliser anställda inom polisen. I många andra länder finns det antingen fler poliskårer eller en oberoende myndighet som utreder polisers brott. Det ökar möjligheterna att beivra brott begångna av poliser. Det är dags att Sverige får en sådan oberoende myndighet för att utreda polisers brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements