18-åring gripen för dubbelmord i Bergsjön

2011 dödades två män i ett brutalt dubbelmord i Bergsjön. De två männen hette Diler Aziz och Raouf Asadi. Kända från kriminella sammanhang. Morden var ett uppenbart beställningsbrott, en uppenbar avrättning i gangsterkretsar. Nu har en 18-åring gripits som misstänkt för dubbelmordet. När det begicks var han bara 15 år gammal:

Med tanke på åldern på den misstänkte arbetar polisen delvis efter hypotesen att han agerat på uppdrag av någon annan.

Det är en teori som också en anhörig till det ena av offren tror på:

– Ja, det känns väl som om dubbelmordet vore beställt av personer högre upp i hierarkin.

18-åringen kommer att begäras häktad under torsdagseftermiddagen och förhandlingen är inplanerad till fredagen.

Under våren och sommaren 2011 satt två män häktade i ärendet. Åtal väcktes dock aldrig och dessa båda män är nu helt avskrivna ur utredningen.

Den nu gripne 18-åringen har tidigare inte figurerat i förundersökningen och är hittills ostraffad. Hans namn förekommer dock i en annan pågående brottsutredning.

Ynglingen är nu hemmahörande i Västra Frölunda, men har tidigare bott i Bergsjön.

Den unge mannen utreddes för ett annat brott och i samband med det så framkom något som gjorde att han blev misstänkt för dubbelmordet år 2011. Om den misstänkte verkligen utförde mordet så gjorde han det uppenbart på order från nån annan.

En av dem som tidigare misstänkts för dubbelmordet hör till de personer som försvann i höstas. Även om polisen då sa att det kunde handla om kidnappning är det ju sannolikt så att de två männen är döda. Göteborgs-Posten kopplar numera dubbelmordet till de strider mellan olika gäng som fortfarande pågår i Bergsjön.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements