Erik Ryd – Hop Lun

Erik Ryd är en svensk företagare verksam i Hong Kong. Han är dock inte den ende svensken som byggt upp en företagsgrupp med Hong Kong som bas. En annan sådan svenska är torskkungen Magnus Roth som är en av två huvudägare i fiskeriföretaget Ocean Trawlers och dess ryska moderbolag, Karat Group. Erik Ryds företag som stratde 1992 heter Hop Lun och är ett textilföretag. Bolaget har enligt en del uppgifter 13 000 anställda, enligt andra sysselsätter företaget 20 000 personer varav 13 000 i Bangladesh.

Halle Berry

Halle Berry 2013

Hop Lun tillverkar främst underkläder, som ofta säljs i lågprisbutiker, dock ofta med hög profil vad det gäller mode. I enlighet med det har Hop Lun inlett ett samarbete med skådespelerskan Halle Berry för att lansera och sälja underklädesserien Scandale i USA. Hon uppges också vara hälftenägare i själv varumärket vars underkläder alltså tillverkas av Hop Lun som ska äga den andra hälften av varumärket.

Erik Ryd är också en av huvudägarna i AB Hobbex i Sverige och sitter i styrelsen för såväl Hobbex som Hop Lun Scandinavia AB. Han är bosatt i en jättelägenhet i New York och tycks vara en tillbakadragen man som inte ger några egentliga intervjuer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements