Bomben i Torslanda var mord

Polisen har slutligen kommit fram att bomben som sprängde en bil i Torslanda i början av juni placerats på bilen och transporterades inte i bilens kupé:

– Ja, den var gömd och låg inte inne i kupén. För att få exakt kännedom kommer en eller flera provsprängningar att genomföras under november. Mer än så säger vi inte, svarar Lundqvist.

Polisens analyser har också gett svar på frågan om storleken på ”bomben” och vilken substans den bestod av. Detta är emellertid ingenting man kommenterar.

– Men låt säga att en så här kraftig explosion har vi aldrig haft i Sverige, inte i den här typen av sammanhang, förklarar Robert Karlsson.

Polis och åklagare anser sig övertygade om att fiender till en eller flera av de avlidna männen planterat sprängladdningen i bilen och att den senare aktiverats genom någon typ av fjärrutlösare.

Huvudteorin är att gärningen haft sin grund i gängkriget mellan olika grupper från Södra respektive Norra Biskopsgården.

Det betyder att explosionen var mord. 4 personer mördades vid tillfället, däribland minst en person som betraktades som involverad i det kriminella Friskvädersnätverket i norra Biskopsgården. Den ene av de dödade var Edis Alihodzic, en känd gängkriminell, en annan en fyraårig flicka, Luna Mandic, dotter till Dejan Mandic (med ett långt brottsregister) som också dödades i explosionen samt en person till som inte hörde hemma i Sverige. De fyra ska ha varit ute på en fisketur och på väg tillbaka till Göteborg när explosionen inträffade.

I och med att bombdådet i Torslanda nu är klassat som mord så kan vi konstatera att Västra Götaland detta år drabbats av flera allvarliga mord med många döda varav två kopplade till gängkriminella. Trippelmordet i Uddevalla, dubbelmordet på Vår Krog och Bar, explosionen i Torslanda med 4 döda och det rasistiska dubbelmordet i Trollhättan. Antalet döda i gangstermord är sannolikt det högsta på många år trots att mängden skjutningar minskat. Det finns enligt uppgift flera knivmord i år som är att betrakta som mord i gängkriminella kretsar.  Även antalet mord i Västra Götaland totalt lär vara betydligt högre i år än de senaset åren.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

Ett Svar på “Bomben i Torslanda var mord”

Kommentarer är stängda.