Konspirationsteoretisk film om fiske och fiskodling

Efter mitt inlägg om miljöpartisten Englessons förvirring om fiske uppstod en liten konversation om mitt inlägg på facebook. Framförallt om laxodling och eventuella gifter i den odlade laxen förut. Det hänvisades också till en film, Är fisk sunt?. Jag hade sett filmen tidigare och i praktiken avfärdat den utan att fästa mig vid vad som sades och framfördes i filmen. Jag valde att se om filmen, gå igenom bit för bit och kommentera den. Det gjorde jag på min fiskeblogg Njord.

Jag kan konstatera att filmen far med osanning på de flesta punkter, genom insinuationer, logiska hopp och lösa påståenden frammanar de en bild av laxodling och fiskodling som faktiskt inte är sann. Vissa enstaka sker kan var sanna, men helheten är att filmen är ett konspirationsteoretiskt hopkok. Det visar sig nämligen att odlad lax har mindre gifter än vild lax när vi kollar de undersökningar som finns på nätet och vad olika livsmedelskontrollmyndigheter säger. Speciellt gäller det Östersjölax som inte får säljas som människoföda inom EU med undantag av Sverige. Läs mer på min fiskeblogg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements