Rättegång mot 26-årig gangsterarvtagare

I Göteborg är det välkänt att sonen till Naser Dzeljilji har kopplingar till kriminella nätverk i Göteborg. Naser Dzeljilji själv är det närmast en ”Gudfader” någon kan komma i Göteborgs undre värld.

I Stockholm ställs en person som enligt beskrivningarna liknar sonen till Naser Dzeljilji när det gäller kopplingar till kriminalitet nu inför rätta. Det handlar om en 26-årig man från Tumba som enligt rykten och olika tips skulle ha övertagit vapen- och narkotikaaffärer från äldre släktingar, som tidigare haft en stark ställning i Stockholms undre värld. Det handlar om en ung man med rötter i det forna Jugoslavien. Han är släkt med personer som tidigare dominerade delar av den undre världen i Stockholm och kopplad till andra genom vänskap. De personer det i så fall handlar om är sådana som Ratko Djokic, Dragan Joksovic med flera från det som i svensk jargong brukar kallas juggemaffian.

26-åringen är åtalad för bland annat grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Han medger innehav av en pistol som hittades i hans sovrum, men nekar i övrigt till brott. Dom väntas i maj.

En brorson till Ratko Djokic som heter Nikola Djokic är idag 26 år gammal. Han bor i Tumba. Den kände Milan Sevo är för sin del gift med en dotter till Ratko Djokic, hon är alltså kusin med brorsonen. En omskriven person i vissa sammanhang är också Sasha Djokic, son till Ratko Djokic. Hans ålder är okänd. Om det finns en koppling mellan dessa personer och det nu aktuella åtalet är okänt.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!