De verkliga Kreml-kramarna

De verkliga Kreml-fjäskarna finner vi inte på Aftonbladet Kultur eller tidningen Internationalen där två av personer som desinformatörerna Martin Kragh och Sebastian Åsberg totalt felaktigt pekat ut som Kreml-kramare ofta medverkar som skribenter. Aleksej Sachnin och Tord Björk. Den förstnämnde skriver regelbundet på Aftonbladet Kultur, Björk gör det inte. Sachnin har fått politisk asyl i Sverige då han riskerar att fängslas i Ryssland på grund av sitt politiska arbete mot Putin. Att han skulle vara Kreml-fjäskare faller på sin egen orimlighet.

De riktiga Putin-kramarna och Kremlfjäskarna finns i helt andra politiska cirklar. Det handlar om före detta vänstermänniskor, dvs gamla maoister som Jan Myrdal och Anders Romelsjö på bloggen Jinge.se och många andra i kretsarna runt Folket i Bild/Kulturfront. De applåderar allt vad Putin och hans allierade Assad i Syrien tar sig för. Oreserverat och entusiastiskt. De anser att USA är världens/folkens fiende nummer ett och att alla som är mot USA på något sätt är bra. De är som små barn, allt som är mot USA är vitt och allt som inte är mot USA är svart. Det är enkelspårigt, förvirrat och bisarrt. Jan Myrdal har en gång i tiden skrivit på Aftonbladet Kultur, men han gör det inte längre.

Dessa människor samverkar också med den andra politiska miljön i Sverige som är pro-Ryssland och pro-Putin. Med nazister i olika former och skepnader såsom nazisterna kring tidningen Nya Tider och nazisterna i Nordiska Motståndsrörelsen (NMR). Det sistnämnda är en organisation där en ledande medlem nyligen gripits och häktats för ett bombattentat mot ett vänstercafé i Göteborg.

Det är i extremhögern vi hittar de verkliga Kreml-fjäskarna, inte i vänstern. Till extremhögern räknar jag också Jan Myrdal och hans trogna undersåtar/vapendragare fast de själva gärna vill kalla sig vänster. Men vänster har de inte varit på länge.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “De verkliga Kreml-kramarna”

 1. ”Det är i extremhögern vi hittar de verkliga Kreml-fjäsakrna, inte i vänstern.”

  Hur ser du på stalinisterna KP (gammalvänster absolut men största vänstergrupperingen utanför vänsterpartiet och knappast nån jävla extermhöger)? Min tolkning är att stalinisterna, åtminstone i Syrien-frågan, har en pro-rysk hållning.

  1. KP har manövrerat bättre än de gamla maoisterna som jag ser det. De måst nog anses vara vänster fortfarande, men av en sort jag inte har något större förtroende för. De har tagit en annan ställning än SP i Mellanöstern, men inte hemfallit åt Assad-dyrkan eller Kreml-fjäsk på samma sätt som de gamla maoisterna. Men skillnaden är hårfin och det är väl snarast en tidsfråga innan de också ballar ur.

   1. ”…det är väl snarast en tidsfråga innan de också ballar ur.”

    I egenskap av Stalin-freakar är väl i och för sig KP redan totalt fucked up, även om urballningen ännu inte fullt ut nått till Mellanösternfrågan.

    ”De måste nog anses vara vänster fortfarande …”

    Helt klart men sedan kan man ju alltid reflektera över att Stalin – KP’s store husgud – som maktmänniska hade klart fascistoida drag. På något plan kanske ändå ytterlighet möter ytterlighet även om det inte gäller ideologins innehåll och utformning.

 2. ”Jan Myrdal har en gång i tiden skrivit på Aftonbladet Kultur, men han gör det inte längre.”

  Och även om denne förbannade nassepajsare skulle försöka så lär han nog bli refuserad. Som trogen försvarare av Maos vansinnigheter och folkmordet i Kambodja och nu på ”gamla dar” även som fullfjättrad kollaboratör med nassarna har han för länge sedan lämnat all sans och balans vilket varje kulturredaktör med något innanför pannbenet inser. Problemet är att han av de allra flesta fortfarande ses som vänster genom vilken han skadar och dra ned vänstern i skiten.

Kommentarer inaktiverade.