Slutet för M-falangen?

Den 29 januari 2015 mördades Ashkan Moayed Abedi vid Mobilia i Malmö. Han ansågs vara en ledande person i den så kallade K-falangen. M-falangens, fiender och konkurrenter till K-falangen, ledande person Nermin Karamehmedovic sitter vid tillfället häktad för ett vapenbrott. Han hade gripits på Espresso House två dagar tidigare. Den 25 oktober 2015 dömdes han i tingsrätten till fängelse i ett år och två månader för detta brott men domen överklagades. Den kvarvarande brodern i den familj som gett M-falangen sitt namn, Mirza Masovic, hade då lämnat Sverige och Malmö.

För mordet på Ashkan Abedi greps två personer i oktober 2015, en 25-åring som tillhör M-falangens inre krets, det bör väl röra sig om Nikola Djordjevic, och en yngre man som också misstänktes för mordet på en man i en lägenhet på Dalslandsgatan i september. Medmisstänkt för det mordet var en man som ingår i M-falangen. 25-åringen var för sin del dömd för mordförsök efter en skjutning på Baltzarsgatan i Malmö en januarinatt 2012.

Ashkan Moayed Abedis bror Amin Moayed Abedi dömdes för sin del för mordet på Mirtez Masovic i augusti 2009. Han dömdes till 15 års fängelse i en rättegång i tingsrätten år 2010. Ett straff som höjdes med tre år i hovrätten.

Senare på våren 2015 blev Nermin Karamehmedovic nerslagen på Moriskan inne i Folkets Park i Malmö. Bakom överfallet på honom är ett gäng killar från stadsdelen Seved. En av dem var en i kriminella sammanhang välkänd 22-åring, som har kopplingar till K-falangen och bröderna Abedi. Han heter Omar och kallas Omar Gomorra men heter vad jag förstår Omar Chehade. Det märkliga är att han också ha anhållits ett par dagar i november 2015 i samband med mordet på Ashkan Abedi.

Den 13 juni 2015 skadesköt någon 4 personer på Rasmusgatan i Seved. Minst en av dem var med på överfallet på Nermin Karamehmedovic inne på Moriskan, 22-åringen. Den som misstänktes för skjutningen var just Karamehmedovic. Han kunde dock inte bindas till brottet.

I september 2015 greps 22 -åringen utanför sin lägenhet beväpnad med en pistol. Vid husrannsakan i hans lägenhet hittades fler vapen. I november 2015 dömdes han till fängelse i två år för grovt vapenbrott, våldsamt motstånd och grov olovlig körning. Samtidigt dömdes en 24-årig vän till skyddstillsyn för misshandel, olovlig körning och narkotikabrott. 22-åringen är också starkt kopplad till en kriminell familj som utpekats som ledande i Seved.

Den 29 februari 2016 sköts Karamehmedovic ihjäl på Munkhättegatan i Lindängen.En fälla hade gillrats av personer som tidigare samarbetat med honom i M-falangen. Det överklagade vapenbrottet skulle tas upp i hovrätten dagen efter han sköts ihjäl. 22-åringen var inte bland de som sköt på Munkhättegatan. Han satt vid tillfället i fängelse.

I oktober 2016 greps tre personer som misstänkta för mordet på Karamehmedovic. De tre ska vara Omar El Ali, och Rami El Mohamad från Malmö samt Jehja El Soudi från Uppsala. Tre andra personer hade då tidigare varit anhållna. Två män som ska heta Khalil och Ahmad Karim delgavs misstanke om medhjälp till mord och en kvinna som misstänktes för skyddande av brottsling. Alla tre släpptes dock men var då enligt polis och åklagare fortfarande misstänkta. Dessutom är en då 17-åring flicka misstänkt för skyddande av brottsling. Ett par av de här nämnda personerna ska också ha kopplingar till mordet på Ashkan Abedi.

Redan som 15-åring var Rami El Mohamad inblandad i en serie bankrån, han dömdes den siste juli 2008 till 8 månaders ungdomstjänst för rån i början av maj 2008 mot SEB:s kontor i centrala Kristianstad och vid Jägersro i Malmö. Tillsammans med en 14-åring som är omhändertagen för ungdomsvård på obestämd tid, rånade 15-årige Rami El Mohammad de två bankerna. Han var dessutom tillsammans med en 16-åring och en 19-åring misstänkt för ytterligare ett rån, mot Skurups sparbank. 2014 misstänktes han för att tillsammans med Karamehmedovic har försökt köra ihjäl en man men det blev aldrig något åtal. Sommaren 2015 utsattes han för en av många granatattacker i Malmö det året.

Jehja El Soudi var 2011 misstänkt för ett mord i Uppsala på Salim Alhajeh. Han blev utpekad av ett vittne men frikändes i Hovrätten efter att ha dömts till 16 års fängelse i tingsrätten. Det fanns fog för misstankarna mot El Soudi, han hade varit i bråk med mordoffret, de hade kontakter, och han flydde utomlands, men inga bevis. Vittnet dömdes senare i annat sammanhang till 1 månads fängelse på fem olika punkter, våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, olaga hot, ofredande och våldsamt motstånd. Jehja El Soudi är bror till Bathina El Soudi som är gift med kungens vän Aje Philipsson.

Läs också:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

Ett Svar på “Slutet för M-falangen?”

Kommentarer är stängda.