2 häktade för attentatet mot synagogan i Göteborg

Två unga män med härstamning från Palestina, 21-årige Feras Alnadim och 18-årige Khaled Swies har idag häktats för attentatet mot synagogan i Göteborg. Den förstnämnde är palestinska medborgare och den andra är syrisk medborgare. De är häktade som misstänkta för grov mordbrand.

Det handlar uppenbarligen om två individer som inte kan skilja judendom från Israel eller judar från israeler. Bara för att någon är jude har den inget ansvar för vad Israel gör eller var Israels regering och parlament  beslutar. Än mindre har de något ansvar för vad USA:s president bestämmer.

Denna sammanblandning mellan judendom och Israel, mellan judar och israeler är tyvärr ganska vanlige bland unga människor med ursprung i Mellanöstern. Det märkliga är att samma vanföreställning är vanlig bland judar. Den är förstås lika felaktig då.

Läs också:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “2 häktade för attentatet mot synagogan i Göteborg”

Kommentarer inaktiverade.