Dödsskjutning i Malmö

Igår kväll strax innan klockan 10 var det skottlossning på Per Albin Hanssons väg nära Blekingsborgsgatan i Malmö. När polisen kom till platsen anträffades en person med misstänkta skottskador.

Den skjutne fördes till sjukhus med ambulans men avled av sin skador. Han var 21 år gammal och heter Doalfikar (Dodo) Mekawi. Han är lillebror till en tidigare mördad person, Akram Mekawi som mördades på Kronetorpsgatan den 4 mars 2017 samt en som överlevde ett mordförsök på Dansörgatan en 29 september, Maysem Mekawi. Mordet har alltså kopplingar till tidigare mord i gängmiljöer i Malmö.

Mordet hanteras inom ramen för en särskild händelse och utredningsarbetet leds av en spaningsledare från grova brott. Ingen är gripen i nuläget, men ett aktivt utredningsarbete pågår uppger polisen. Eftersom det är ett gängrelaterat mord vet polisen förstås inom vilken grupp mördarna står att finna. Problemet är som vanligt att bevisa det.

Enligt ryktesspridningen ska mordet vara kopplat till Amir Mekky och hans vänner. Denne var misstänkt i utredningen om mordförsöket på Maysem Mekawi så det hela verkar inte alltför långsökt. Övriga misstänkta var Muhammed Hassan Abdelarada, Salaheddin Atman Abdulmajid, Ahmad Abdulkarim (Hamade) och Al-Hussein Mohammad. Bröderna Mekawi har kända kopplingar till kända kriminella från Seveds-området och Sofielund som varit i konflikt med M-falangen såsom Omar Chehade

Även Amir Mekky och hans vänner är i huvudsak från Sofielund. De är enligt vissa uppgifter också kopplade till mordet på Ahmeto El-Zein den 25 september 2016 och mordet på Shkembim Bajramaj den 27 mars 2015. Den andre november 2016 sköts också den senares bror, Qendrim eller Quendrim Bajramaj, ihjäl. Också när det gäller det senare mordet finns det sannolikt kopplingar till Amir Mekky och Fakhry Mekky. Även mordet på Giorgios Katakos den 12 april 2016 kan ha kopplingar till de andra fallen som nämns i detta stycke.

Även mordet på Ahmed Abdulaziz den 31 mars 2017 är ihopkopplat med de andra morden. Han var enligt uppgift vän med bröderna Bajramaj och som det verkar också bröderna Mekawi. Mordet på den helt oskyldige Ahmed Obaid den 17 januari 2017 anses av en del ha varit ett misstag då det var Abdulaziz som skulle ha mördats.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

Ett Svar på “Dödsskjutning i Malmö”

Kommentarer är stängda.