Röster från APM Terminals – del 2

Sedan sommarens lockout, då Nordens största containerterminal stängde ute sina anställda utan lön från kvälls- och nattskiften i sex veckor, har mediabevakningen från containerhamnen främst handlat om utspel och storpolitik. Men det finns såklart en vardag även för arbetarna på APM Terminals.

I en serie minidokumentärer försöker Hamnarbetarna beskriva konsekvenserna av en destruktiv personalpolitik för människorna som jobbar på kajerna.

Röster från APM Terminals – Jeff

Skyddsombudet och småbarnspappan Jeff hade jobbat i containerterminalen i elva år, när han i höstas plötsligt blev inkallad på samtal med en förman. På bordet låg en för Jeff okänd policy samt en utskrift från Facebook-inlägg, där Jeff delat en bild på en lastbilskö som ringlade ut från den krisande containerterminalen.

Med några korta fraser förklarade förmannen att Jeff brutit mot en av bolagets interna bestämmelser genom att dela bilden på sociala medier. Han skulle få betalt resten av dagen men därefter aldrig mer var välkommen tillbaka. Han fick ingen möjlighet att invända.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements