Östersunds FK är som Spotify

Östersunds FK är beroende av att ständigt ta in nytt kapital. Klubben går inte med vinst utan att nya pengar från framförallt ordföranden i klubben, Daniel Kindberg, och hans affärspartner Mikael Carlqvist. Det är precis på samma sätt som för musikföretaget Spotify som bara kan överleva genom ständiga tillskott av nytt kapital.

Det finns fler dessutom fler likheter. Östersund FK och Spotify har båda beskrivits som nåt nytt, annorlunda och fräscht. Men så fräscht kanske det inte är med en fotbollsklubb där pengar från brottslighet utgör en del av inkomsterna i form av sponsring eller ett företag där ägarna alltid ägt bolaget via skatteparadis.

Carlqvist är häktad som misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri. Enligt Skatteverkets utredning rör misstankarna bl.a. affärskompanjonens sponsring av ÖFK. Även Daniel Kindberg är misstänkt för brott, han var förut anhållen, men just nu på fri fot. Enligt Daniel Kindberg själv är han inte skyldig till något brott, men han menar att bara det faktum att han hamnat i en situation där han blivit misstänkt är graverande och slarvigt. Han vill dock inte avgå som ordförande i Östersunds FK, men deltar tills vidare inte i klubbstyrelsens arbete. Han har dock avgått som VD i det kommunala bolaget Östersundshem AB.

Östersund kommun har också ställt in alla utbetalningar av bidrag till Östersunds FK:

Tidigare på fredagen blev det känt att  Östersunds kommun stoppar alla utbetalningar till fotbollsklubben efter ekobrottsmisstankarna mot Daniel Kindberg har.

– I avtalet som vi har om sponsring finns en klausul att häva avtalet om brottslig handling begåtts, säger kommundirektören Anders Wenneberg till ÖP.

Kindberg släpptes på torsdagen, men misstankarna mot honom stärkts under utredningens gång, enligt kammaråklagare Niklas Jeppsson på Ekobrottsmyndigheten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements