Eddie Jobe gripen som misstänkt för vapenbrott

Eddie Jobe som anses vara ledande i den kriminella gruppering (A-falangen) som befinner sig i konflikt med familjen Kastrati och deras vänner (B-falangen i GP) har gripits av polis efter en razzia i Tolered på Hisingen. Polisen slog till  mot en lokal och i närheten befann sig Eddie Jobe. Han greps tillsammans med två vänner, en av dem Rasmus Dahl, som också anses ingå i samma kriminella nätverk. I stort sett är det bara Jobe-falangen som skjuter och Kastratifalangen som utsätts för mordförsök och mord. Det finns en hel del som tyder på att den mest utsatte personen i Kastratifalangen, Adrian Kastrati, vill lämna det tidigare kriminella livet.

Om polisen har bevis mot Jobe denna gång återstår att se, förra gången polisen grep honommisstänktes han för penningtvätt men frikändes. Det finns ett beslut från hovrätten om att denna rättegång ska göras om. Det kommer sannolikt inte att ske då förundersökningen mot den man, Torgny Jönsson, som ansågs ha kommit över pengarna på olagligt vis inte har kunnat visa att något brott begåtts. Om pengarna inte kommer från brottslig verksamhet kan Eddie Jobe inte heller ha ägnat sig åt penningtvätt.

Konflikten har så här långt lett till en lång rad olika incidenter och två dödsfall:

25 november 2016: Adrian Kastrati blir beskjuten på Blidvädersgatan, och träffas i ena axeln.
15 december 2016: Handgranat kastas mot en lägenhet på Vårvädersgatan, där det bor en yngling med koppling till Jobe-falangen och även en barnfamilj.
25 december 2016: En 19-årig man, Mohamed Sarhan, lockas ut ur sin lägenhet och skjuts ihjäl på en innergård på Blidvädersgatan. Två män ur Jobe-falangen grips, en av dem Rasmus Dahl, häktas och döms för inblandning i mordet.

18 september 2017: En sprängladdning riktas mot en lägenhet på Blidvädersgatan, där en person i den ena falangen är skriven. Endast mannens minderåriga syster är hemma. Hon chockas.
1 december 2017: Skottlossning på Madängsgatan i Brämaregården mot Adrian Kastrati samt eventuellt fler personer som har en huvudroll i konflikten.
2 december 2017: Mordbrand i anslutning till lägenhet i Haga där en kvinna med koppling till familjen Kastrati bor med sina barn.
2 december 2017: Mordbrand och misstänkt vapenbrott i anslutning till radhus i Biskopsgården. Där bor vänner till familjen Kastrati.
2 december 2017: Explosion utanför flerfamiljsfastighet i Lundby där föräldrarna till Blerim och Berat Kastrati bor. Berat och Blerim Kastrati är kusiner till Adrian Kastrati.
5 december 2017: Handgranat under bil i Kvillestaden. Fordonet används av Adrian Kastrati och hans far.
5 december 2017: Explosion i lägenhet i Biskopsgården. Där bor en kvinna som är släkting till syskonen Jobe.

11 januari 2018: En molotovcocktail (bensinbomb) kastades mot ett radhus i Biskopsgården. Där bor ett par helt oskyldiga pensionärer utan koppling till konflikten.
21 januari 2018: Handgranat detonerar vid radhus i Biskopsgården. Där bor vänner till familjen Kastrati som även utsattes den 2 december.
30 januari 2018: Brand i en kolonistuga i Lundby. Det tillhör en äldre släkting till ungdomar som ingår i ena falangen.
11 april 2018: Skottlossning på Hisingsgatan i Brämaregården mot Adrian Kastrati som ingår i konflikten. Han och hans pappa jagar ikapp förövaren och griper honom. Mannen, Noah Ntuve, är dömd till nio års fängelse.
20 maj 2018: En man, Javier Flores, med kopplingar till familjen Kastrati, mördas på Syster Estrids gata på Guldheden. Fem misstänkta är gripna, häktade och åtalade.
28 juni 2018: Fyra män med anknytning till Jobe-falangen grips på Barnhusgatan i centrala Göteborg, samtliga misstänkta för förberedelse till mord på Adrian Kastrati. Två av dem är från Stockholmstrakten varav en också är misstänkt för mordet i Guldheden. Fem personer är häktade och åtalade.
11 juli 2018 : En person med koppling till den ena falangen besköts utanför en servicebutik i Biskopsgården. Ingen skadades.

16 oktober 2018: En kvinna som är sambo med en person ur Kastrati-falangen, utsätts för hot i ett parkeringshus i Haga.
19 oktober 2018: Skott mot en villa i Lundby.
25 oktober 2018: En person som kanske har anknytning till en av de stridande grupperingarna träffas av skott i båda benen på en spårvagnshållplats i Biskopsgården.
2 november 2018: Adrian Kastrati utsätts för ett grovt olaga hot. En bil, med beväpnad förare, jagar honom vid Vågmästareplatsen. En misstänkt sitter häktad.
9 november 2018: En minderårig pojke blir beskjuten och träffad i axeln på Långängen i Brämaregården. Offret har enligt polisenkopplingar till personer inom en av falangerna.

Läs också: Gängland Göteborg – Biskopsgården

 

Advertisements