OG-man mördad i Lövgärdet

I tisdags mördades en 42-årig man i Lövgärdet. Mannen har därefter visat sig vara en man som är kopplad till det kriminella nätverk som går under beteckningen Original Gangsters. Den döde mannen var bosatt i Skåne, men har i ett tidigare förhållande bott i Göteborgsområdet. Han förekom innan vid mordtillfället som misstänkt i en pågående relationsbrottsutredning i Halland och senast 2015 dömdes han för flera fall av misshandel.

2016 misstänktes han för att ha skjutit en man i benet i Malmö men frikändes i både tingsrätt och hovrätt trots att brottsoffret och flera vittnen hade pekat ut honom. Alla vittenen var dock tungt kriminellt belastade personer. Mannen som sköts i benet sköt mot 42-åringen år 2018 och dömdes för mordförsök. Det hela har i media beskrivits som en konflikt mellan två kriminella grupperingar i Malmö.

När två män från Original Gangsters 2018 åtalades för grova narkotikabrott kartlades även 42-åringen. I en spaningsrapport pekas han i den utredningen ut som ledarfigur inom Original Gangsters. I mars 2018 bevakade polisen en restaurang i Västra Frölunda med anledning av en tillställning i lokalerna. När tre män kom och parkerade en bil i närheten av lokalen visade det sig att en av männen var efterlyst av polisen. Den efterlyste mannen i 20-årsåldern greps. Han bar en väst med märkt med Original Gangsters. Det gjorde också en av de andra männen. Vid undersökningen av bilen hittades ett halvt kilo narkotika. Två av männen, 20-åringen och en annan man som då var 40 år gammal åtalades medan den nu mördade 42-åringen friades från misstankar under utredningens gång.

OG-västar

OG-västar. Bild: Polisen

Polisens spanare kontrollerade i samband med utredningen även 42-åringen på en fest i Västra Frölunda där flera personer från Original Gangsters befann sig i samma festlokal som medlemmar från det kriminella nätverket kring delar av familjen Ali Khan. Ett knivbråk mellan familjen Ali Khan och andra uppstod på festen. Den mördade 42-åringen pekades enligt GT ut  av polisen som en av de inblandade i knivbråket. Bråket kunde aldrig redas ut i detalj. Ingen ville vittna.

Mannen kan ha mördats av personer från den kriminella gruppering han enligt uppgift låg i konflikt med i Malmö alternativt av någon med koppling till familjen Ali Khan. Eller så handlar det om en konflikt på högre nivå mellan gäng som är verksamma i grossistledet och inte på gatan. Det känns osannolikt att mordet nånsin kommer att lösas.

Läs mer:

Advertisements