De två sprängda pizzeriorna i Göteborg ska ha koppling till en gängkonflikt

I Tynnered i västra Göteborg pågår sen väldigt länge en konflikt mellan två kriminella nätverk, Vermahmood-falangen och Goulara-falangen. Sprängningarna av två pizzerior har enligt GP en koppling till denna konflikt.

Enligt Göteborgs-Posten har pizzerian vid Chapmans Torg i Majorna, via ett par unga män som är släkt till ägaren till Pizzeria Marsala, så finns en koppling till Vermahmoodfalangen (M-falangen, Frölundagänget). Ägaren till Ristorante Marsala AB, Gabriel Gevriye Kücükkaplan, bor i Tynnered. De personer det skulle kunna handla om är enligt uppgift ägarens söner Michael och Mattias Kücükkaplan. De förekommer inte längre i olika svenska offentligt tillgängliga register vilket kan tyda på att det kan finnas en hotsituation mot dem. Var de bor är belagt med sekretess. I alla fall Mattias Kücükkaplan är tidigare dömd för brott, men Michael Kücükkaplan har helt försvunnit från de flesta register.

Ägaren till pizzerian som sprängdes i Askim, Gyllene Korven, uppger i GP att han har en kriminell släkting. Denne person, Rabbi Mousa, är en ledarfigur den kriminella grupperingen i Tynnered runt familjen Goulara-Rostami (Goularafalangen, Briljantfalangen, Tynneredsgänget). Sprängningen I Askim kan då se som en hämnd för sprängningen i Majorna. Attentatet mot Gyllene Korven uppges i GP vara en hämnd för sprängningen av Marsala.

Mousa har bl.a. utsatts för mordförsök och han är tidigare dömd för olika brott. Han verkar inte längre vara skriven i Göteborg och bör för närvarande sitta i fängelse som dömd för vapenbrott efter en skottlossning på Smyckegatan i Tynnered i maj förra året vilken sen följdes av ett mordförsök på Mousa som skedde på Näsetvägen.

Det två pizzeriaägarna anser dock själva att det inte finns någon som helst koppling till någon gängkonflikt. Det är också vad jag skrivit tidigare då det är vad de uppgett. Men nu har det alltså kommit fram uppgifter som visar att det ändå kan finnas en koppling.

Läs mer:

Advertisements