Bomben på Östermalm kopplad till Bandidos

Enligt uppgifter i Expressen är den man som gripits som misstänkt för bomben på Gyllenstiernsgatan på Östermalm i Stockholm medlem i Bandidos MC:

Mannen som gripits för är en känd våldsman med Bandidoskoppling, enligt Expressens uppgifter. Polisens spanare har under senare år fotograferat honom vid Bandidosfester och han har också varit en del av gängkonflikten i Östberga och Bredäng.

Förra året åtalades mannen för att ha förberett ett mord på flera gängmedlemmar i Östberganätverket. Enligt åklagaren skulle motivet vara hämnd för mordet på ledaren för Bredängsnätverket.

Men tingsrätten friade mannen från anklagelserna om mordförberedelser och han fick skadestånd för den tid han satt häktad.

Tidigare har han dömts för mordförsök efter att ha huggit ner en man med kniv på torget i Bredäng. Straffet blev sju års fängelse.

Det rör sig om en man i 35-årsåldern. Expressen hänvisar också till att den gripne mannen skulle ha haft en central roll i konflikten mellan Östberganätverket och Bredängsnätverket. Det mesta tyder på att den gripne är en man som har kopplingar till Bredäng och Bandidos MC samt heter William Karlsson.

Om det handlar om personer från Bandidos MC kan det handla om att de åtagit sig att driva in pengar från nån person. På den drabbade adressen på Gyllenstiernsgatan 4 bor en ägare till ett mindre byggbolag vilket får mig att tänka på konflikterna kring Prime Living där flera mindre byggbolag och deras ägare är inblandade och där mord samt eventuellt också utpressning ägt rum. Det mindre byggbolaget vars ägare bor på adressen har inte haft någon omsättning sen 2015.

Bandidos MC har troligen också en koppling till bomberna som riktats mot medlemmar i No Surrender MC i Norrköping, Linköping och Örebro liksom till ett dubbelmord i Norrköping. Sprängämnen tycks de i alla fall ha gott om.

Läs mer:

Advertisements