Tortyrmordet i Spanien har kopplingar till KGB och Bredängsnätverket

Det så kallade tortyrmordet i Spanien i Mijas nära Malaga i augusti 2018 där Simon Mellin mördades och en annan person skadades svårt har kopplingar till den svenska fotbollshuliganfirman Kompisgänget Bajen (KGB) och dessutom till det kriminella nätverket som brukar kallas Bredängsnätverket.

Simon Mellin uppges i spanska medier ha arbetat för eller ihop med en spansk knarkkartell som går under namnet Los Castañas efter ledaren Antonio Téjon (El Castaña). Mordet ska ha en koppling till en konflikt om narkotikahandel och smuggling.

Den huvudmisstänkte Carl Rizk ska ha varit medlem i Hammarbyfirman KGB under lång tid. Han ska en gång i tiden också haft en koppling till gänget Chosen Ones och har fortfarande kontakt med andra personer som anses ha ingått i grupperingen såsom en man som heter Gebril Sidibeh och kallas Gibbo. De två ska enligt vissa uppgifter vara ägare av lägenheten där tortyren och mordet skedde. Även offret Simon Mellin hade en koppling till Gibbo.

I september 2016 utsattes Carl Rizk för ett mordförsök när han sköts ner på öppen gata i Rissne. Varför och av vilka är okänt.

Rizk ska också ha haft vänskapsband till ett av offren för utpressning, Abbe El Barawany, i den omfattande kedjan av kriminella händelser kring bolaget Prime Living som omfattar utpressning, mord, mordbränder och mycket annat. De har bland annat drivit företag ihop.

Dessutom finns en koppling till Bredängsnätverket och Bandidos MC genom att Carl Rizk är vän med Ahmed Mohamed (Manolo) som enligt uppgifter i media har en ledande position i Bandidos MC och dessutom ingår i Bredängsnätverket. Manolo har också nära kontakter med Gibbo. I Marbella med omgivning, som inte ligger särskilt långt från Mijas och Malaga, bor enligt uppgift även Jeffrey Ong som ska ha varit president i Bandidos MC i Stockhom under många år.

Även Evy Nkiwa (Makuena-Kiyika Nkiwa, Evy Makuena) från Bredängsnätverket har varit eller är misstänkt för inblandning i ärendet. Han är tidigare dömd för flera grova brott, som urkundsförfalskning, grov olovlig körning, grovt vapenbrott, grov misshandel, medhjälp till grov stöld och förberedelse till rån och vapenbrott. Han anses också ha goda förbindelser med Botkyrkanätverket. En ledande person i det nätverket, Nikola Djokic, uppges också bo i Malagaområdet södra Spanien.

En annan misstänkt är Mansour Jeng, ursprungligen från Husby i Stockholm, som sitter häktad i Spanien i likhet med Carl Rizk och en man med okänt namn men som kallas Issou eller Isha och ska vara från Stockholmsområdet.

Förutom Rizk, Nkiwa (ska eventuellt inte vara häktad), Jeng och Issou är ytterligare två personer misstänkta för inblandning eller har varit misstänkta. Kanske är en av dem Gebril Sidibeh (Gibbo) och den andra personen ska enligt uppgifter var en nära anhörig till Evy Nkiwa.

Läs också:

 

 

Gilla Anders_S på Patreon!