Dubbelmord vid nattklubb i Norrköping

Strax innan halvtvå under natten till torsdagen larmades polisen till Slottsgatan i centrala Norrköping på grund av en skottlossning. På platsen hittades två mycket allvarligt skadade personer. Under natten togs en man in till förhör hos polisen, men har släpptes fri därefter och Ingen är i nuläget frihetsberövad i utredningen. De två skjutna personerna, en man i 40-årsåldern och en man i 45-årsåldern avled på sjukhuset av sina skador.

Brottsrubriceringen är mord och eftersom det är en skjutning på offentlig plats borde det hela vara gängrelaterat men de två män är ovanligt gamla för att bli skjutna i en gängskjutning. Men det förekommer förstås, exempelvis mordet i Stocksund utanför Stockholm i augusti. Skjutningen på Slottsgatan inträffade utanför en nattklubb, Hugo Stekhus Club & Bowling.

Redan tidigare på kvällen inträffade en händelse som misstänks vara en skjutning i Norrköping. Vid 18.30-tiden inkom larm om att flera skott ska ha avlossats på Grundläggaregatan i Hageby. Om det finns nån koppling mellan de två händelserna är okänt.

Morden kan eventuellt ha koppling till mc-klubben No Surrender MC och i så fall finns också koppling till det omskrivna bombdådet i Linköping och ett bombdåd i Örebro.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!