Två män häktade för delaktighet i mord i Norrköping den 9 april

Jourdomstolen vid Norrköpings tingsrätt har häktat två män födda i början av 1990-talet för delaktighet i ett mord och ett försök till mord. Brottsmisstankarna avser den händelse då en man i 40-årsåldern sköts till döds vid en snabbmatsrestaurang i Norrköping sent på kvällen torsdagen den 9 april. Ytterligare en man, som var tillsammans med den nu avlidne mannen, utsattes för försök till mord. Den mördade mannen anses vara en ledande medlem i No Surrender MC som anses ligga i konflikt med Bandidos MC:

Tingsrätten valde att häkta de båda männen i enlighet med åklagarens häktningsframställningar. Den ene mannen häktades för mord och försök till mord och den andre mannen för skyddande av brottsling, grovt brott. Åtalstiden för den man som är häktad för misstanke om mord och försök till mord är satt till den 11 maj. För den man som är häktad misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott, beslutade tingsrätten att åtal ska vara väckt den 27 april.

– Polisen kraftsamlade direkt efter händelsen med stora resurser. Detta gjorde att två personer snabbt kunde gripas för inblandning i mordet och försöket till mord. Det är dessa två män som nu är häktade, förklarar kammaråklagare Anna Hjorth som leder förundersökningen vid Åklagarkammaren i Norrköping, i ett pressmeddelande.

– Utredningen är inne i ett känsligt skede och jag kan därför i nuläget inte kommentera brottsrubriceringarna eller några detaljer i utredningen, förklarar Anna Hjorth vidare. Förundersökningen kommer att bli mycket omfattande. Jag räknar därför med att jag kommer att behöva begära åtalsförlängning. Det är ett stort antal personer som ska höras som vittnen både på brottsplatsen och längs flyktvägen. Även de tekniska och forensiska undersökningarna kommer att vara komplicerade och tidskrävande, avslutar Anna Hjorth.

Läs mer:

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!