Dödsskjutning i Gamlestaden

Vid klockan sju på söndagskvällen (igår) fick polisen via SOS ett larm om skottlossning i Gamlestaden på Lars Kaggsgatan. Ett flertal skott ska ha avlossats på platsen och en man rapporteras vara skadad. En personbil uppges ha lämnat platsen i samband med skottlossningen.

Polisen anlände efter ett par minuter till platsen och hittade då en skottskadad man på platsen. Platsen för händelsen spärrades av och skadade fördes till sjukhus.

Polisen inleder förundersökning med rubricering försök till mord. Ingen person gripen i nuläget. Polisen har inte heller kunnat lokalisera den bil som lämnat brottsplatsen. Därefter hölls förhör med vittnen på plats.

Den skadade mannen, en man i 30-årsåldern dödförklarades senare på kvällen efter att han avlidit på sjukhuset. Enligt ännu obekräftade uppgifter ska den dödade mannen vara från familjen Kastrati. En familj där flera personer tidigare ingått i den så kallade Vårvädersligan men sen länge ligger i konflikt med den så kallade Jobe-falangen (A-falangen) som också från början var en del av Vårvädersligan. Det finns två personer som är dömda för brott tidigare och är i den åldern i familjen Kastrati, bröderna Berat och Blerim Kastrati. Om det rör sig om någon av dem som blivit skjuten är dock oklart i nuläget.

På natten mellan lördag och söndag ska en bil även ha bränts på Celsiusgatan i Eriksberg på Hisingen. Enligt uppgift ska den tillhöra Adrian Kastrati, mannen med nio liv, kusin till de två ovan nämnda. Om det finns nån koppling mellan bilbranden och mordet i Gamlestaden är dock oklart. Bara några få personer med namnet Kastrati är dömda för brott och alla som bär namnet är inte släkt med varandra.

Läs mer:

 

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!