Kollektivtrafiken i Göteborg suger!

Göteborg är en liten storstad. Men vi har inte storstadens kollektivtrafik. Nej, istället har vi den sämsta kollektivtrafiken som går att finna i någon större stad i Europa. Stora delar av staden saknar helt en bra kollektivtrafik- Där det borde finnas spårbunden trafik finns bara usel busstrafik. Busstrafik som inte klarar behovet. Busstrafik som fastnar i bilisternas köer.

En anledning till denna dålig kollektivtrafiken i Göteborg är förmodligen beroendet av bilindustrin. Politikerna sitter helt enkelt i knät på bilindustrin och gör precis som denna vill.

Askim, Torslanda, Kärra och Norra Älvstranden är bara några av de områden där de kollektiva möjligheterna att transportera sig är urusla. Det är dags att detta förändras. Det är dags att politikerna i Göteborg sliter sig ur bilindustrins grepp och bygger en kollektivtrafik värd namnet.

Vad som behövs är spårväg till Askim, Torslanda, Backa, Kärra, Norra Älvstranden och de olika satellitområdena kring Angereds Centrum. Vad som behövs är pendeltåg längs älven, på Boråsbanan och på Bohusbanan. För att göra detta möjligt måste Västlänken byggas med en gång.

Bygg Västlänken omedelbart!
Bygg ut spårvägen!
Dubbelspår på alla järnvägar runt Göteborg!

Andra bloggar om: , , , ,

Ett svar på “Kollektivtrafiken i Göteborg suger!”

Kommentarer är stängda.