Adaktusson försvarar övergrepp

När Adaktusson angriper Jan Josefsson och Uppdrag Granskning i sina program i TV8 så kan jag inte se det på annat sätt än att Adaktusson försvarar sina religiösa värderingar. Han går in och kritiserar Janne Josefsson därför att det är just kristna religiösa värderingar som är en del av det som lett till de övergrepp som skett i de ärenden som Uppdrag Granskning rapporterat om från Småland. Kristendomens unkna familjeideal sätts före barnens väl och ve. Detta leder ibland till den typen av övergrepp vi sett exempel på i Uppdrag Granskning och andra TV-program de sista åren (ex. Bobby-fallet, Louise-fallet). Det behöver inte vara religiösa, troende människor inblandade direkt, konservativa familjevärderingar genomsyrar ändå delar av Småland. Övergreppen är den yttersta konsekvensen av den konservativa familje- och kvinnosyn som finns inom delar av kristendomen.

Jag ser det som viktigt att Josefsson gör den här typen av program som avslöjandet om fallet Louise innebär. Det hindrar inte att en del personer kan få stora problem efter ett reportage av den typen, något som Hjördis Flodström Nilsson påpekar i en debattartikel i SVD, ”Josefsson sprider socialpornografi”. Men det handlar ju om myndighetspersoner och deras verksamhet måste ju få granskas. Vad jag kan förstå far heller inte Josefsson och Uppdrag Granskning med några lögner. Artiklarna och Adaktussons program som riktar sig mot Josefsson och Uppdrag Granskning blir därför i slutändan inget annat än försvar för övergrepp som faktiskt har begåtts. Övergrepp som förmodligen har blivit möjliga på grund av kristna konservativa familjevärderingar som präglar stora delar av Småland. Det som inte är förvånande är att det delvis är kristna som står för angreppen på Josefsson.

Andra bloggar om: , , , ,

Göteborg

Advertisements
  • cargus

    Precis! Alla i hela Småland är religiösa dårar som drar sin fanatiska tro till sin yttersta spets. Dessutom, vill jag lägga till din genomskarpa analys, så är de genuint snåla också. Varför inte spärra in hela bunten på mentalsjukhus, där de rimligen hör hemma eller kanske skicka dem till Guantanamo där man vet hur den sortens drägg skall behandlas. Janne Josefsson är vår gud och Adaktusson är den onde. Skicka också honom till Guantanamo! Heja Janne! Skönt att någon genomskarpt analyserande bloggare visar att alla smålänningar är förvildade och omänskliga och att någon avslöjade för alla oss bloggläsare att Adaktusson försvarar allt ont här i världen.

  • Anders_S

    Lite ironi där förmodar jag?