Jag blir varm i hjärtat när jag ser mitt barnbarns kläder på tork

Har just varit ute i den göteborgska våren för att hänga en tvätt. På klädstrecket hängde mitt ena barnbarns kläder på tork. Kläder som hans mor hängt upp efter att ha tvättat dem för hand. Vårvärmen, småbarnskläderna (han är bara ett år), styvmorsviolerna som tittar upp ur backen gör mig varm och lycklig. Det är skönt att leva helt enkelt. Skönt att finnas till. Härligt. Gott.

Enda smolket i glädjebägaren är att jag inte tycks kunna få nåt jobb. Jag har sökt över 150 jobb. Jag är välutbildad inom en bransch som regelbundet hävdar att de inte kan få tag på folk att anställa. Frågan är då, varför anställer de inte mig? Är jag för gammal? För det kan väl inte vara mina politiska åsikter som hindrar arbetsgivarna? Det är frågan?

Söker jag jobb som kräver lägre kvalifikationer så får jag inte jobben av anledningen att jag är för högutbildad och söker jag jobb som jag är kvalificerad för, får jag inte jobb heller? Vad är problemet? Får man inte tycka vad man vill i Sverige? För då får man inget jobb?

Advertisements