Estland igen

Ali Esbati har skrivit ett intressant inlägg på sin blogg, Inte bara statyer som förflyttas, om Estland och behandlingen av minoriteter. Där hänvisar han också till ett inlägg på bloggen Röda Raketer, I skydd av mörkret. Läs också en analyserande artikel i Stockholms Fria, Främling i sitt eget hemland, om strukturell diskriminering av estlandsryssarna, precis detsamma som jag hävdat i mina tidigare inlägg, Estland förtrycker minoritetsfolk och Det behövs en dialog i Estland och den debatt som förts med anledning av mina inlägg.

I ett annat inlägg på Röda Raketer hänvisas ockå till en opinionsundersökning som visar att esterna i gemen är klokare än vad många kommentarer på mina inlägg visat. Undersökningen visar att 49 procent av alla estländare var negativa till en flytt, mot 37 procent för. Mina påpekanden om överdrivet våld från den estniska polisens sida belyses också i en artikel på SVT:s hemsida, Estnisk polis anklagas för brutalitet. Något som det varit väldigt tyst om i svensk media.

En ledare i DN visar också på hur estlandsryssar diskrimineras och berör också Rysslands överdrivna rektion på Estlands tilltag. Ryssland försöker utnyttja en missnöjd befolkningsgrupp i sina egna intressen.

Andra bloggar om: , , , ,