Royal vs Sarkozy – andra omgången i franska presidentvalet

Det ser ut som om Sarkozy kommer att vinna andra omgången i presidentvalet. Debatten mellan de två i TV tycks inte ha förändrat något. Oavgjort i fransk valdebatt skriver DN medan högertidningen SVD anser att Royal vann debatten. En ung svensk kvinna i Frankrike kommenterar debatten på sin blogg. Hon är personligen övertygad om att Royal vann debatten, men familjen hon jobbar hos verkar tycka tvärtom.

Omröstningen på Le Mondes webbsajt har dock gett Royal segern i debatten mot Sarkozy. Men lik förbannat ser det ut som högermannen Sarkozy kommer att vinna. Vi kan nog se fram emot en het period i ett Frankrike styrt av den föraktfulle högermannen Sarkozy.

Annars kan man konstatera att väldigt få kommentarer från media kring den första omgången nämnde alla segarer. Man brydde sig bara om tre segrare och en förlorare. Den fjärde segraren Olivier Besancenot sket man i. I Flamman koncentrerar man sig på vänsterns totala tilbakagång och analyserar egentligen inte varför det blev en tillbakagång för all vänsterkandidater utom LCR:s Olivier Besancenot. Ma skyller på främst på splittirngen inom vänstern, men då borde väl LCR också gått bakåt. Läs om varför Besancenot lyckade snä de andra i yttersta vänstern misslyckades på Besancenot-bloggen.

Andra bloggar om: , ,