Litteraturdebatten i AB – Göran Greider äger

När Göran Greider ger sig in i Aftonbladets litteraturdebatt sopar han mattan med alla andra debattörer.

När det starka berättandet på senare år plötsligt exploderar, då bryter det ut en debatt om – att romanen är döende! Bara den här våren har Åsa Linderborg, Per Odensten, Lo Kauppi och Doris Dahlin kommit med böcker som känns som allt annat än litterära provrörsexperiment. Året innan gjorde Susanna Alakoski det och sedan millennieskiftet har Torbjörn Flygt, Mikael Niemi, Anders Paulrud, Kjell Johansson, Majgull Axelsson och Jonas Hassen Khemiri skakat om och förvånat oss, och när jag ändå rabblar namn, varför inte nämna Peter Birros pjäser. Är det en litteratur som vägrar det lekfulla?”

inleder han sitt inlägg. Det är suveränt. Läs hela inlägget via länken ovan.

Esbati uppmärksammade mig på Greiders suveräna debattinlägg.
Andra bloggar om: , , ,