Lugna demonstrationer fortsätter i Rostock

Varje dag är det flera aktioner, protester och demonstrationer som G8-mötet i Heiligendamm. Mot att några självpåtagna ”världsledare” helt odemokratiskt ska försöka styra världen. Gemensamt för protesterna är att de är fredliga, lugna och sakliga. Från den första demon den 2 juni till de som är varje dag. Till och med när polisen upplöst demonstrationer har det varit lugnt. Samtidigt som de rika ländernas ledare möte i Heiligendamm, pågår en motkonferens i Rostock med massor av intressanta föredarg och möten.

Aftonbladet kan, trots att det mesta flutit smärtfritt och utan allvarligare problem, inte låta bli att spekulera i våld. Sensationsjournalistik av värsta slag, inriktad på små minoriteter bland demonstranterna och på oväsentliga mini-händelser. Små obetydliga händelser blåses upp även av andra tidningar som SVD.

Borgarmedia i övrigt: DN1, DN2, DN3, SVD.
Läs också hos Motkraft, Internationalen, Arbetaren , Yelah och Flamman
Andra bloggar om: , , , , ,