Arbetare är mindre värda

Kapitalismen talar. Arbetare är mindre värda. När arbetarbarn skadas i trafikolyckor får de sämre ersättning än medelklassens och överklassens barn enligt en D-uppsats vid handelshögskolan i Göteborg.

– Två barn med identiska skador kan få helt olika skadeståndsbelopp beroende på föräldrarnas sociala status, säger Caterina Franceschi.

Ansvariga ministrar i borgarregeringen (Beatrice Ask) vägrar uttala sig, men socialförsäkringsminister Cristina Husmark-Pehrsson gör ett uttalande till GP:

– Jag anser inte att det är bättre med schabloner än individuell prövning. Med nuvarande system får de flesta en ersättning som är högre än medelinkomsten i Sverige. Men visst är studien intressant och det kan finnas anledning för både oss och justitiedepartementet att se över hur tillägget om social närmiljö efterlevs.

Bla, bla alltså. Inget med substans från borgarregeringen alltså. Är det månne så att de tycker att arbetare ska behandlas sämre och är mindre värda? Eller hur ska oviljan att uttala sig tolkas?

Borgarmedia: SVD, DN
Bloggat: Petter Partikulärt, Kulturbloggen
Andra bloggar om: , ,

——————————————————————-
Petter Partikulärt skriver intressant om Kollektivtrafik, Jinge om Reinfeldt, borgarregeringen och Bush, Intisbloggen om säkerhetspolitik

Advertisements