Sosse eller moderat – spelar ingen roll?

Jag anser att det finns en viss skillnad på om socialdemokraterna eller moderaterna regerar Sverige. Men skillnaden handlar mer om takten i de nyliberala refomerna än om politikens innehåll. Jag tycker bägge partierna främst gynnar borgarklassen, de rika, företagen och företagsägarna. På arbetarklassens, de fattigas bekostnad. När socialdemokraterna regerar går de arbetarfientliga åtgärderna bara i en långsammare takt. Men politikens grundtema är detsamma. Arbetarna ska klämmas åt. Borgarna ska komma undan.

Avhoppet från moderaterna till sossarna i Sundbyberg bekräftar min uppfattning om att det bara är små politiska skillnader mellan partierna. I de flesta frågor är man i själva verket överens. Avhopparna redovisar egentligen inte ett enda ideologiskt politiskt skäl till att byta parti. Det handlar bara om praktiska saker. Man vill ha en fungerande maktstruktur i kommunen för att kunna genomföra ett antal besvärliga beslut i den närmaste framtiden. Nu tenderar visserligen kommunalpolitik att vara mindre ideologisk och mer praktisk än rikspolitik, men jag tycker ändå att min uppfattning stärks av det som inträffat i Sundbyberg.

Sosse eller moderat spelar ingen roll. Det är makten i sig som verkar viktig för våra politiker. Riktning på politiken och ideologi spelar ingen roll när de väljer parti. Därför att partierna har samma grundläggade riktning, ideologi och politik.

Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3
Bloggat: Sjölander, Promemorian, Käringen mot Strömmen, Peter Karlberg, Jinge
Andra bloggar om: , , ,

Ett svar på “Sosse eller moderat – spelar ingen roll?”

  1. Som någon skrev i en insändare för något år sedan: ”Socialdemokraterna fungerar bara som ett smörjmedel för en borgerlig politik”

Kommentarer är stängda.