Mest hatade regeringen sen Hungersköld

Det verkar som regeringen Reinsvält (namnbyte avviserat av Jinge) seglat upp som den mest hatade regeringen i Sverige sen regeringen Hungersköld år 1917. 1917 fick vi nästan revolution i Sverige på grund av Hungersköldspolitik. Nåt liknande lär väl knappast hända nu, jag vet inte heller om jag önskar det just nu, däremot ser jag det som en nödvändighet på lite sikt. Men nog sjutton borde vi i Sverige protestera tydligare och mer mot Reinsvälts och regeringens många nedskärningar.

En ny opinionsundersökning från Demoskop bekräftar min bild av Reinsvälts allians som en av de mest hatade regeringarna de senaste hundra åren i Sverige. Oppositionen leder med 14,6 procentenheter. Socialdemokraterna ensamma har större stöd än alliansregeringen.

Borgarmedia: DN
Andra bloggar om: , , , , ,

4 svar på “Mest hatade regeringen sen Hungersköld”

 1. Varför utgår du från att människor hatar Alliansen och inte att folk gillar Monas bidragspolitik?

  Det säger mer om ditt förtroende för Mona än Alliansens impopularitet.

 2. Vilket förtroende för Mona Sahlin? Jag har inget förtroende för henne eller socialdemokraterna heller.

 3. Det är väl lite lustigt att inte de folkvalda kan lyssna lite mer på vad folket i en demokrati vill. De verkar leva sitt eget lilla liv i regerings- och riksdagshusen. Nuvarande regering vill genomföra Socialstyrelsens riktlinjer vars början Görans regering tog initiativet till. Hur hälsosamt kan det vara att gå direkt från blindtarmsoperation till arbetet?

  Eller i samtliga fall börja arbeta vid hjärtinfarkt efter 4 veckor. Eller att utbrända ska fortsätta arbeta, även om de har ansvarsfulla uppgifter inom tex. vården. Det som nu närmar sig är inte ett frisksamhälle utan risksamhälle. Vid nästa val ska vi ta ställning till Reinfeldt & Co. eller Tobl… förlåt Sahlin & Co.

  Speglar deras ideologier och genomförande folkets egentliga vilja Sverige år 2007? När pengar har blivit målet för så många. När människor tillfrågas vad som är viktigast för dem brukar svaren bli: familjen, hälsan, miljön och arbete. Ingen svarar då mycket pengar och utvecklad egoism.

  Pengar är delvis endast medlet för att uppnå god hälsa, försörja familjen, god sjukvård osv. Med ett överuttag av Jordens resurser erhåller vi miljöproblem. Med många miljöproblem följer efter hand hälsoproblem som kan gå ut över hela familjen. Har vi ingen bra hälsa och miljö, vad ska vi då med alla pengarna till?

  Kan inte politiker få till stånd god miljö och bra hälsa för alla, varför ska vi då betala skatter och avgifter i stora mängder? Det vi inbetalar försörjer politiker och annan personal på våra myndigheter. Då borde det vara självklart att de agerar för landets och medborgarnas allra bästa!

  Men när Socialstyrelsen grundar sina riktlinjer på ovetenskapliga antaganden som politikerna ska genomföra bland skattebetalarna då är demokratin mycket illa ute, liksom de som kommer att drabbas.

Kommentarer är stängda.