Sjuka ska betala skattesänkning

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson gör klart att de av Fredrik Reinsvält utlovade skattesänkningarna ska betalas av några av de mest utsatta. Människor som är sjuka. De sjuka ska tvingas gå till jobbet för att regeringen ska kunna sänka skatten. Det blir precis så som flera bloggare befarat däribland Jinge och Alliansfritt Sverige.

Cynismen från regeringen är total. Föraktet för de som är sjuka är sanslös. Ju mer regeringen säger i denna fråga – desto värre tycks det bli. Det är inte acceptabelt. Det är inte humant.

Folkpartiet säger att de försvarar sjukförsäkringen och inte vill att det ska skäras mer i den. Men det verkar som om deras inflytande på detta är noll. Är det kanske dags för folkpartiet att lämna regeringen? Eller är det så att maktens taburetter är viktigare för folkpartiet än hälsan för människor som arbetat för hårt?

Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, DN4, SVD1, SVD2, DN5, DN6, DN7, SVD3, SVD4, SVD5, SVD6
Bloggat: Ett hjärta rött, Petter Partikulärt
Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 svar på “Sjuka ska betala skattesänkning”

 1. Men snälla!

  A. Socialstyrelsens nya riktlinjer är en frukt av initiativ tagna av DEN FÖRRA (s) regeringen.

  B. Förändringarna är nödvändiga. Utbrända blir inte friska av att gå sjukskrivna länge. Tvärtom visar all tillgänglig forskning att de behöver rehabilitering/vård och hjälp till ett yrkesbyte.

  C. De sjuka kommer inte att få betala något (ingen kommer att skicka dem en räkning). Det handlar om att skattebasen inte klarar att försörja dem tills de har vilat upp sig nog för att orka med ett yrke som är fel för dem en stund till.

  Vakna nu!

 2. A. Jag vet. Förändrar ingenting. Borgarregeringen är för att sjuka inte ska vara sjukskrivna. att sossaran eventulelt skulle varit lika dåliga förändrar inget. Ditt arguemnt är på en fyraårings niivå. Betdyer antingen: Jag tycker förslaget är dåligt men det är sossaranas fel elerl, jag tycker förslaget är bar men vågar inte stå för det.

  B. Förändringar kan vara nödvändiga när det gäller hur länge man bli sjukskriven (på individuell basis). Men det är inte det regeringen säger. Inte heller vill regeringen stats på rehabilitiering och snbba återkomst till jobb. Inga pengar avsätts till detta. Istället ska skatten sänkas .

  C. När jag jobbar får jag sänkt skatt. Blir jag sjuk av jobbet så blir inte sjukskriven alls. Ingen sjukpenning alls. Resultatet blir att jag blir ännu sjukare och samhällets vårdkostnader i slutänden ökar. Om jag inte dör i förtid förstås. OChhd et är arbetsplatserna som nbehöevr organiseras om. Det är så vi kan åtgärda problemen.

  Till slut: Jag är trött att svara på samma korkade inlägg hela tiden. Kan ni inte läsa vad jag skrivit i frågan (Jag har skrivit flera inlägg och en mängd kommentarer) så slipper jag samma tjat hela tiden.

  Skärp er.

 3. Jovisst är det jobbigt när folk inte håller med en. Eller tänker när de läser vad man skrivit. Jag har läst många av dina inlägg i frågan, men det betyder inte att jag håller med.

  För att då lyfta ur fyraåringsnivån och klargöra vad jag tycker borde göras;

  Sjukvården fungerar inte. Rehabilitering av utbrända sker inte, utan man sjukskriver (mer eller mindre slentrianmässigt) under längre perioder och förväntar sig att folk skall hela sig själva. Beklämmande.
  Varken den förra eller den här regeringen har någon större styrfart i frågan. Men att på traditionellt s-manér i blindo skicka in en hoper pengar skulle enligt mitt förmenande inte hjälpa ett skvatt. Så jag kan ge dig en poäng i att Alliansen inte har skott på någon lösning. Men de stoppar i alla fall en dyr icke-lösning.

  Grundproblemet är en orörlig arbetsmarknad. Skulle man våga byta jobb, skulle osunda arbetsplatser självsaneras. Dessutom skulle det vara lättare att som arbetstagare stå ut med en mentalt slitsam arbetssituation om den inte måst vara för evigt. Psykologerna talar ofta om den mentala bakdörren. Om man vet att man kan ta sig ur en situation blir den tiofalt lättare att uthärdliga.
  Kunde man ta sig ur situationen (säga upp sig) utan att som idag riskera hela sin trygghet (som ju befängt nog är baserad på antal år på just denna arbetsplats) så skulle man göra det INNAN man blev sjuk av den.
  På den här punkten är Alliansen på rätt spår, men det är helt naturligt en lång förändringsprocess som inte kan skyndas på hur som helst.

  När det gäller utbrändas situation talar jag mycket av egen erfarenhet.

  Jag är medveten om att denna kommentar är mycket mer än bara riktad till ditt inlägg.

 4. Det är inte jobbigt när folk inte håller med. Det som är jobbigt är när folk tillskriver mig uppafttningar jag inte har. Och kommer med argument som jag redan bemött. Eller argument som är helt meningslösa (sosseargumentet)

  1. Att sossarna eventuellt skulle vara / är lika dåliga gör inte borgarna bättre.
  2. Att starta en utredning kan aldrig vara fel.

  Om sjukskrivning:
  A. Sjukskrivning är ingen lösning
  B. Att inte bli sjukskriven när man är sjuk är heller ingen lösning

  Kontentan: Varken sossarna eller borgarna har förslag som löser problemet.

  jnn: Är inte överens om attd et är ”anställningstryggheten” som är problemet.

Kommentarer är stängda.