Socialstyrelsen backar -regeringen står fast?

Jag har skrivit flera inlägg om de nya riktlinjerna för sjukskrivning från Socialstyrelsen och hävdat att det är regeringen som ligger bakom i själva verket. Liberala kommentatorer har ifrågasatta detta. När nu Socialstyrelsen backar och menar att vi som kritiserar förslaget har missuppfattat så står regeringen fast vid de nya direktiven. Regeringen och socialstyrelsen ger mig alltså helt rätt. Det är regeringen som vill ha de nya riktlinjerna. Det är regeringen som vill att sjuka inte ska sjukskrivas. Citat från SVD:

Människor med klassiska utbrändhetssymton ska få vara sjukskrivna säger projektledare Jan Larsson som anser att de hårt kritiserade riktlinjerna felvinklats.

Jan Larsson är alltså projektledare på Socialstyrelsen. Minister Cristina Husmark Pehrsson säger bl.a. så här till SVD:

De här nya riktlinjerna ska vara ett stöd men det är klart att undantag ska kunna göras

Något jag faktiskt (i motsats till SVD) faktiskt tolkar som att hon också backar lite. Om än inte lika tydligt som Socialstyrelsen.

Och till de som kommenterat och så tvärsäkert vet att jag inte fattar och har fel. Skärp er och sluta underskatta vänsterfolk som mig. Läs på mer innan ni skriver korkade eller dumma saker som kommentarer på min blogg. Läs på mer innan ni skriver att jag har fel. För det är jag som haft/har rätt och ni fel. Det är borgarregeringen som ligger bakom de nya riktlinjerna. Det visar sig tydligt nu när makthavarna börjar backa så smått. Sen kan man ju tycka att de nya riktlinjerna är bra. Det tycker inte jag. Men kom inte och säg att jag inte förstår. Jag förstår uppenbart bättre än vad ni gör. Det verkar det svenska folket också göra. Med tanke på opinionssiffrorna.

Det är borgarregeringen som vill sätta åt sjuka, fattiga och arbetare. Regeringen Reinsvält är därför den mest hatade regeringen sen Hungersköld.

Mina två tidigare inlägg: Nummer1, Nummer2
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, DN4, SVD1, SVD2, DN5, DN6, DN7
Bloggat: Kulturbloggen, Jinge, Sjölander
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 svar på “Socialstyrelsen backar -regeringen står fast?”

  1. Socialstyrelsen har inte backat. De har haft ett internt arbetsmaterial som inte varit färdigt för release som t.ex. sagt ”utbrändhet 0-3 veckor”. DN blåste upp detta som ”0 dagar!!!1!”. Socialstyrelsen förtydligade och DN valde att uttrycka det som ”socialstyrelsen backar!!11!!1!”. Mycket seriöst och man blir riktigt stolt över våra journalister.

  2. Jag tror också att Alliansen applåderar. Men det är lätt att glömma att hela hetsjakten initierades av socialdemokratiska regeringen, där sjukförsäkringsministern gav i uppdrag till FK att sänka sjukskrivningstalen med mer än hälften, no matter what. Så i det här blir det snarare ett nollsummespel och jag tror inte att förklaringen ligger i höger-vänsterskala utan ett kallare samhällsklimat per se, gentemot personer som inte klarar av att stressa.

  3. Jo det är en backning från socialstyrelsen. Det är så en sådan ser ut. Och förmodligen backar regeringen också. Där är jag överens med deep.ed .

    Kallare smahällsklimat håller jag med om.

    För mig är ju det för övrigt så att på min politiska vänster-högerskala är ju sossarna mer höger än vänster. Mittenpartiet i polititken är miljöpartiet med vänsterpartiet strax till vänster om dem.

  4. De är hatade, och mer förakt och ilska behövs. Men ilskan måste också också kanaliseras, få utlopp. Borgarna med sossarnas goda minne sparkar neråt. Det är tragiskt.

  5. Jag har tagit reda på var statistiken kommer när Socialstyrelsen hela tiden refererar till sjukskrivningstalen jämfört med 30 andra länder! Dom tretti länderna som man hänvisar till är länder med privata sjukförsäkringar och den största delen i statistiken kommer från USA
    http://sarafsson.blogspot.com/

Kommentarer är stängda.