Syssla med politik, jobba eller hänga med kompisarna

Det är kanske valen för en sån som mig? Tillfälligt undersysselsatt vad det gäller jobb med betalning. Däremot överysselsatt med jobb som inte inbringar många kronor. Nämligen politisk aktivitet på fritiden, inklusive bloggande.

Så jobba mot betalning behöver jag kanske inte fundera så mycket över just nu (fast har nån ett jobb till mig, tar jag det direkt). Då står mitt val mellan att syssla med politik utan betalning eller hänga med kompisar. Det senare görs ju med fördel på nåt av Göteborgs fina fik. Men tyvärr, de flesta av mina vänner jobbar. Och på kvällen vill jag umgås med min fru. Då återstår att hänga med kompisar på nätet, Facebook eller socialism.nu för min del.

Facebook är nytt så jag vet inte riktigt vad det innebär för mig. Men på socialism.nu har jag deltagit i debatterna i många år. Det finns dock ett problem. Det är samma debatt om och om igen. Nya 15-åringar kommer in på sajten. Erfarna 25-åringar lämnar. Som gubbe på 50 drygt känner man sig rätt ensam. Det är lite svårt att i längden engagera sig i samma pubertala diskussioner om och om igen. Ofta för att folk inte orkar läsa ordentligt. Så jag är allt mer sällan där.

Som sagt, Facebook är nytt, men innebär i all fall en viss kontakt med politiska kamrater i Fjärde Internationalen och en del andra. För mig tar dock bloggande och hem för mycket tid, för det är alltid det jag väljer i första hand just nu. Så det primära för min del blir ändå politiskt arbete. Bloggande och möten. Planering och samordning. Demonstrationer och uttalanden.

Det är därför inte heller någon risk att Facebook leder till nån produktionsförlust för nån arbetsgivare. Jag har ju ingen. Och får jag ett jobb, kommer knappast Facebook att ta nån större tid. Inte heller på fritiden. Och som Sjölander skriver i sitt fyndiga inlägg så är väl kanske inte Facebook samhällets största problem. Eller är det så enkelt att jag personligen är ett företag i framkant. Jag hänger ju på Facebook ibland. Frågan är varför i helvete jag då inte tjänar några pengar.

Borgarmedia: SVD
Bloggat: Politikerbloggen, Käringen mot strömmen
Andra bloggar om: , , ,

5 svar på “Syssla med politik, jobba eller hänga med kompisarna”

  1. Fixat. Det är förbannat vad ofta jag skriver fel och sen inte ser det innan jag postar. Och ännu värre är det i mina kommentarer

  2. Du också?!
    Jag skidar bra men stavar illa…
    Akta dig för Facebook. Nu har jag ingen fritid kvar alls!

    😉

  3. Visst. Det verkar kört. Det börjar med en liten oskyldig inbjudan och slår sen ut i fullt missbruk, vampyrism och annat. Har redan blivit medlem i Facebookoholics Anonymous .

  4. Det där med stavningen är lite knepigt. Jag läser igenom texterna då jag vet att jag är mycket snabbare med vissa fingrar och därför blir en del boksäver omkastade. Ändå missar jag många felstavningar. Ser dem helt enkelt inte.

Kommentarer är stängda.