Kd – inte populistiska nog.

Det är härligt att se att alliansens taktfasta march mot ett högervridet Sverige inte är stört av några dissidenter. Nej, en enad front visar de upp, med ett gemensamt program och en politik som står på folkets sida!

Ja, det var i alla fall sådana berättelser vi fick höra innan valet. Nu ger tydligen kristdemokraterna ett rött kort för de ”Nya moderaterna”. En debattartikel där ett helt gäng med kristdemokratiska politiker visar precis varför kd sitter nära 4-procentspärren. Men, säger de, det som behövs är att högern blir ännu mer höger! Vi är inte tillräckligt höger, så Sverigedemokraterna tar våra frågor! Det är i alla fall vad debattartikeln verkar peka på när man talar om populistiska partier som i en förvirrad fotbollsliknelse spelar längst ut till höger där alliansen borde fara fram.

Detta kanske är en ny taktik, kd vill nu inte bara stå för en konservativ syn på familjen, könsroller och våra värderingar, nu skall de ta in lite rasism också, för att spela på rätt sida planhalvan. Det är fint att de bekräftar detta i en stor dagstidning som SvD.

Men vad är då deras kritik mot moderaterna, förutom att de inte är tillräckligt rasistiska och därmed släpper väljare till sd? Tydligen ( Detta måste jag ha missat ) så försvarar moderaterna fackets ”extrema stridsåtgärder” och blockader av enskilda småföretagare. Man förordar en familjepolitik baserad på statlig kvotering. Och tydligen så är moderaterna just nu vänster, och spelar boll med sossarna. Vad de inte förstår är att sossarna rätt länge har spelat boll på höger sida av planen. Det är som två lag, ärkefiender som bara spelat mot ett mål.

Men, all denna förvirrade politik som moderaterna har stått för, vad är lösningen? Att Göran Hägglund träder fram med sin oemotståndliga karisma, slår undan sd, tar deras väljare och så har vi helt plötsligt ett rasistiskt, konservativt regeringsparti som kommer cementera alla kilar och splittringar som alliansen redan har. Regeringsskifte redan 2008, kan man hoppas, när alliansen en gång för alla fallit samman i den hög av smygpopulistiska, värdekonservativa, arbetarfientliga, fattigdomsföraktande, sjukdomsförkastande borgare den är byggd av.

Det är dags att se till vänster, se till alternativen till detta destruktiva samhälle. En bättre värld är möjlig!

– Z, som skriver gästartiklar då och så.
Här har ni artikeln som jag skrev om, om ni missade länken i inlägget:SvD

Andra bloggar om: , ,

( Och angående sjukskrivningar som vart så mycket på tapeten: Vad är bättre, att ha ett samhällsklimat där folk faktiskt kan bli sjukskrivna för lite mindre, eller ett samhällsklimat där du tvingas jobba för din överlevnad och inte vågar sjukskriva dig för då får du sparken? Där har ni förklaringen till många länders sjukskrivningsstatistik. Ett sådant land vill jag aldrig leva i, ett land där de rika har råd att göra vad de vill medan de lågavlönade tvingas till det ena och det andra för att säkra bostad och mat. )

Advertisements