Ny Kuba-politik?

Borgerlig media som SVD och DN låter idag meddela att Barrack Obama tänker förändra USA:s politik gentemot Cuba om han blir vald till president. Men hur mycket förändring innebär det egentligen? Kommer man att erkänna Cubas rätt att själva bestämma över sin framtid? Kommer man att låta Cuba:s politik bestämmas av dess egna invånare?

Nej, det är inte frågan om det. Det handlar bara om ett byte på ytan. En politik som syftar till samma sak som Bush nuvarande Cuba-policy, men med lite annorlunda framtoning. Obamas politik kommer även den att syfta till att USA ska bestämma Cubas framtid. Det handlar alltså bara om en kosmetisk förändring. Något som även det är för mycket för de reaktionära exilkubanska kretsarna i Miami. En krets av människor som fortfarande lever i det förgångna. Kvar i en tid när rika och korrupta kunde bestämma på Cuba.

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati: , , , ,

Advertisements