Hur var det egentligen med raketerna?

Mona Sahlin när träffas av raketer utropar en mallig huvudstadstidning idag på morgonen. I den andra, lite mindre och lite mindre malliga var hon bara nära ett raketanfall. Och i Göteborgs-Posten så verkar det ganska ofarligt det hela, för Mona Sahlin i alla fall. Skolan och förskolan hon besökte är faktiskt samma som jag kommenterat i ett inlägg på bloggen Mullvaden i samband med att en raket slog ner i närheten av förskolan nyligen.

Så att säga att Mona Sahlin var i ett raketdrama som Dagen gör är nog att ta i. Men jag tror heller inte det är nåt mystiskt med det hela. Sderot beskjuts ganska regelbundet med de usla Qassam-raketer, med en urkass träffsäkerhet, som palestinierna har tillgång till. Däremot kan jag förstå varför man kan vara lugn när en raket är på väg. Dom hörs väl antagligen och har man hört många kan man också bedöma ungefär hur långt bort de kommer att slå ner. Det har jag förstått av min farmors syskon i England (alla är numera döda) när de berättade om blitzen i London under andra världskriget.

Borgarmedia: AB, SR
Andra bloggar om: , , , ,