Legitimt anfall mot Israel

Palestinier träffade idag ett militärt mål i Israel med sina hemmagjorda Qassam-raketer. Det blev många skadade soldater. Miltiära mål är legitima mål i ett krig som det ju är i Palestina. Och Israel ockuperar stora delar av palestinskt territorium, stöder en korrumperade Quisling-regim i en del delar av samma land och bojkottar den demokratiskt valda regeringen som styr i Gaza. Ett Gaza som bojkottas, isoleras och trakasseras av Israel. Ett Gaza som i praktiken är ett enda stort utomhusfängelse.

Nu har invånarna i Gaza försvarat sig genom att skjuta på israeliska militärer. Det har de all rätt att göra. Däremot har Israel ingen som helst rätt att ockupera palestinskt territorium eller anfalla Palestina. Istället skulle de genast dra bort alla trupper och alla bosättningar från palestinsk mark.

Igår kom också Human Rights Watch rapport om israeliska övergrepp mot civila i Libanon. Betydligt värre övergrepp än de som Hizbollah gjort sig skyldiga till i samma krig.

Andra bloggar om: , , , , , , ,
Technorati: , , , , , ,

5 svar på “Legitimt anfall mot Israel”

 1. Nej, jag har inte varit i Israel eller Palestina. Men jag förstår inte riktigt vad det har med saken att göra?

  Jag kan förstå slakten på judar, romer och kommunister under andra världskriget utan att ha levt då elelr ha varit i Polen.

 2. Godkände inte en kommentar då den innehöll grova personangrepp.

  Författaren tog i övrigt upp några intressanta saker. Om denne kan upprepa dessa bitar utan att ta med de grova personangreppen kommmer jag att släppa igenom kommentaren.

 3. Synd att Blogger inte gillar trackbacks. Jag citerade dig men det syns inte. Möjligen bör du oxo byta till WordPress eftersom du kan ta med dig hela bloggen dit..

  Sedan tycker jag möjligen att du är lite otydlig i din egen kommentar: ”Jag kan förstå slakten på judar, romer och kommunister under andra världskriget utan att ha levt då elelr ha varit i Polen.”

  Jag inser att du inte läste igenom det där.. :-/

  Själv förstår jag inte saken TROTS att jag varit där.

 4. What country in the world would give back land won in a war they did not start when enemies are still shooting at them?

Kommentarer är stängda.